Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Αργολίδας: ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής της Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:33:00 μ.μ. |
Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Αργολίδας: ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής της Ερμιονίδας
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου με την 433/28.09.16 απόφασή του καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ το οποίο εποπτεύει μία γεωγραφικά μεγάλη περιοχή, εξυπηρετεί πάνω από 15.000 κατοίκους και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τον τουρισμό ο αριθμός των εξυπηρετούμενων από αυτό αυξάνεται κατά πολύ.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ παρέχει υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους για περισσότερα από 50 χρόνια.

Με την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ η περιοχή του Κρανιδίου θα μείνει χωρίς τις σημαντικές παροχές που τους προσφέρει η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Επειδή η περιοχή της Ερμιονίδας είναι απομακρυσμένη από το Ναύπλιο , το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε κακή κατάσταση, οι ασφαλισμένοι θα χρειάζονται περίπου 200 χιλ. για την μετάβασή τους στο Ναύπλιο και την επιστροφή τους. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα εργαζόμενοι, εργοδότες, επαγγελματίες, αγρότες κλπ. να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να μεταβούν στο κοντινότερο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α-ΕΤΑΜ χάνοντας χρόνο από την εργασία τους και τη ζωή τους γενικότερα και να υποβάλλονται σε πρόσθετα έξοδα και ταλαιπωρία.

Το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ πρόκειται να μετατραπεί σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Κρανιδίου, το οποίο θα έχει λιγότερες αρμοδιότητες εξυπηρέτησης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΝΑΥΠΛΙΟΥ .

Το υπό ίδρυση Γραφείο θα εξυπηρετεί μόνο το 10% των υπηρεσιών που πραγματοποιεί σήμερα το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κρανιδίου.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ είναι:

Kατάθεση αιτήσεων για παροχή σύνταξης
Κατάθεση δικαιολογητικών για πολλές υπηρεσίες
Έκδοση και θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας
Έκδοση Αριθμού Μητρώου και Κλειδαρίθμου
Δηλώσεις ατυχημάτων (χειρόγραφα)
Υπεύθυνη δήλωση απώλειας ασφαλιστικών βιβλιαρίων (ΥΔΑΑΒ)

Εμείς λοιπόν σαν Επιμελητήριο ζητούμε:

α) Την διατήρηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ, γιατί επιτελεί τεράστιο έργο στην εξυπηρέτηση των πολιτών του Κρανιδίου και της ευρύτερης περιοχής.

β)Την ενεργοποίηση των Βουλευτών Ν. Αργολίδας, των Περιφερειακών Συμβούλων και όλων των αρμοδίων φορέων, προκειμένου να αρθεί η απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

γ)ΟΧΙ στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής της Ερμιονίδας.


Για το Επιμελητήριο Αργολίδας

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ