ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μπαλάφας από το Ναύπλιο: "...αν δεν υπήρχε αυτή η δύσκολη κατάσταση δεν θα ήμασταν εμείς κυβέρνηση" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:17:00 μ.μ. | |
Μπαλάφας από το Ναύπλιο: Αν δεν υπήρχε αυτή η δύσκολη κατάσταση δεν θα ήμασταν εμείς κυβέρνηση (βίντεο)

Βήμα – Βήμα υλοποιούμε το πρόγραμμα για την καθημερινότητα του πολίτη
΄΄Το χωροταξικό δεν είναι το μείζον στην αυτοδιοίκηση ΄΄

 O Υφυπουργός Εσωτερικών κ Γιάννης Μπαλάφας ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου , με την παρουσία και του βουλευτή κ. Γιάννη Γκιόλα.
Νωρίτερα ο κ. Μπαλάφας , παρουσία και του κ. Γκιόλα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρθηκε σε θέματα γενικότερης πολιτικής επικαιρότητας , αλλά και σε ζητήματα της αρμοδιότητας του. Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ Μπαλάφας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο προσυνεδριακός διάλογος των ημερών συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και είναι μια καλή ευκαιρία αποτίμησης της προσπάθειας που καταβλήθηκε αυτό το διάστημα.
΄΄Υπάρχουν δυσκολίες, καταλαβαίνουμε τα ζόρια του κόσμου, κατανοούμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και πορευόμαστε με προσοχή.  "...αν δεν υπήρχε αυτή η δύσκολη κατάσταση δεν θα ήμασταν εμείς κυβέρνηση" Βήμα- βήμα υλοποιούμε το πρόγραμμα μας , με βάση βέβαια και τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, χωρίς να κάνουμε τίποτα λιγότερο αλλά και τίποτα περισσότερο΄΄ υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας και συμπλήρωσε : ΄΄ Έχουμε το παράλληλο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, τις ρυθμίσεις για τα δάνεια, παρεμβάσεις στους τομείς υγείας, παιδείας, την εξασφάλιση εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες κλπ. Προσπαθούμε να απαλύνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας και να φτάσουμε στο τέλος αυτής της πορείας, στην έξοδο από την κρίση.
ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αναφορικά με τα αυτοδιοικητικά θέματα ο κ. Μπαλάφας επισήμανε ότι άμεση προτεραιότητα δεν είναι οι αλλαγές του χάρτη της αυτοδιοίκησης , αλλά οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις , η εξέταση των σχέσεων στις βαθμίδες της Τ. Α. , η βελτίωση λειτουργίας των δήμων κλπ.
Αν υπάρξουν τροποποιήσεις στο χάρτη των ΟΤΑ θα εξεταστεί αργότερα με κριτήρια την εγγύτητα και την αποτελεσματικότητα και όχι γενικευμένες αλλαγές, είπε ο Υφυπουργός Εσωτερικών .Ερωτηθείς για το αν σχεδιάζεται αλλαγή στον τρόπο εκλογής των αυτοδιοικητικών ο κ. Μπαλάφας σημείωσε ότι ΄΄εξετάζονται διάφορες σκέψεις, κυρίως στην κατεύθυνση αναλογικότερης εκλογής, όλα όμως θα αποφασιστούν μετά από ανοιχτό διάλογο με δήμους , περιφέρειες και όλους τους εμπλεκόμενους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ