ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση Μπαλάφα σε Ανδριανό για την ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου ατυχημάτων από πτώση δέντρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | |
Απάντηση Μπαλάφα σε Ανδριανό για την ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου ατυχημάτων από πτώση δέντρων
 Στην 6928/12-7-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την ανάγκη συντονισμένης αντιμετώπισης του κινδύνου ατυχημάτων από πτώση τμημάτων δέντρων σε σημεία διέλευσης πεζών και οχημάτων, απάντησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ι. Μπαλάφας διαβιβάζοντας έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας..

Στο ως άνω έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σε απάντηση των ανωτέρω σχετικών εγγράφων σας γνωρίζουμε ότι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το κλάδεμα ή η κοπή των δένδρων και μάλιστα μέσα σε ιδιωτική έκταση, όπως εν προκειμένω (ΟΣΕ). Παλαιότερη αρμοδιότητα του Νομάρχη σχετικά με την άδεια κοπής ευκαλύπτων (β.δ. 657/1963) έχει καταργηθεί με το β.δ. 677/1966. Εν προκειμένω η αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου περιορίζεται στην κατασκευή, συντήρηση και ανακαίνιση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου (ν. 3852/2010 άρθρο 186, ΣΤ 1,2) στα πλαίσια της οποίας προβαίνει, όταν απαιτείται κατά την άσκηση των ανωτέρω αρμοδιοτήτων, σε κοπή και κλάδευση των δένδρων μετά την υπόδειξη και άδεια των αρμόδιων υπηρεσιών (συνήθως του ΟΣΕ ως ιδιοκτήτη και της Διεύθυνσης Δασών).


Επίσης σας γνωρίζουμε ότι για τα τμήματα των Εθνικών και Επαρχιακών οδών η συντήρηση των οποίων εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να πραγματοποιηθεί η κοπή ή η κλάδευση δένδρων τα οποία είναι κυρίως ευκάλυπτοι και βρίσκονται εντός της ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, ζητείται η χορήγηση σχετικής προς τούτο άδειας από τον ιδιοκτήτη του χώρου (ΟΣΕ) και από τη Διεύθυνση Δασών η οποία μας υποδεικνύει ποια και πόσα δένδρα θα κοπούν ή θα κλαδευτούν”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ