Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: Τι ρόλο έπαιξε η Τράπεζα της Ελλάδας στις δανειοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ; (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: Τι ρόλο έπαιξε η Τράπεζα της Ελλάδας στις δανειοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ; ( βίντεο)
 Συνεχίστηκαν χθες οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα ΄΄θαλασσοδάνεια΄΄ που πήραν τα τελευταία χρόνια από τις Τράπεζες πολιτικά κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ.Στη επιτροπή κατέθεσε χθες η Διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Σταυρούλα Παπαγιαννίδου.

Η Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ είναι επιφορτισμένη με την εποπτεία των Τραπεζών και των επιχειρήσεων-οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα..

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ – και μέλος της επιτροπής – Γιάννης Γκιόλας υπέβαλε σειρά ερωτημάτων στη μάρτυρα για καίρια ζητήματα όπως:

Ποιος ήταν ο ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδας στις δανειοδοτήσεις , από διάφορες Τράπεζες, που έπαιρναν ανεξέλεγκτα κόμματα και ΜΜΕ?

Τι έκανε η ΤτΕ πέρα από διαπιστώσεις, μπορούσε να πάρει μέτρα, να επιβάλλει κυρώσεις?

Πώς και πότε θα αποπληρωθούν ανακυκλούμενα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που λάμβαναν επιχειρήσεις ΜΜΕ?

Θα έπρεπε ,η όχι, η Τράπεζα της Ελλάδας να είχε προβλέψει τη ΄΄φούσκα΄΄ που έσκασε από το 2010 και μετά , με τα δάνεια που δίνονταν αφειδώς ?

Περισσότερα για τις απαντήσεις της κ. Παπαγιαννίδου στις ερωτήσεις – και εύλογες απορίες- του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, στο βίντεο που ακολουθεί…
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ