ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

"Σφυροκόπημα" Μανιάτη σε Τσακαλώτο: Είστε πολιτικοί απατεώνες και έχετε εγκληματήσει κατά των εθνικών συμφερόντων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | |
"Σφυροκόπημα" Μανιάτη σε Τσακαλώτο: Είστε πολιτικοί απατεώνες και έχετε εγκληματήσει κατά των εθνικών συμφερόντων (βίντεο)
 Με πολύ μεγάλη ένταση ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, για την πρώτη αξιολόγηση. Αφορμή υπήρξε η τοποθετήση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη ο οποίος επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφορικά με τις χθεσινές του δηλώσεις για τις ΔΕΚΟ που πρόκειται να ενταχθούν στο νέο υπερταμείο.



Ο κ. Μανιάτης αφού πρώτα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει πραγματικοτητα το όνειρο του Σόιμπλε να περάσουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες σε ένα ταμείο, υποστήριξε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ομολόγησε ότι θα ιδιωτικοποιηθούν όλες οι ΔΕΚΟ.

«Πότε το είπα εγώ αυτό;» εξανέστη ο κ. Τσακαλώτος.

«Το είπατε είτε γιατί σας ξέφυγε, ειτε γιατί έχετε την αλαζονία της εξουσίας» επέμεινε ο κ. Μανιάτης και συνέχισε επικαλούμενος τις δηλώσεις του υπουργού «μη σας νοιάζει το νερό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί όσο είμαι εγώ υπουργός».

«Ποιός σας είπε ότι μας ενδιαφέρει η πολιτική σας προσωπική σας δέσμευση. Και αν σας αλλάξει ο Τσίπρας;» τον προκάλεσε ο κ. Μανιάτης και κατέληξε «ο υπουργός ομολόγησε ότι όταν ο ίδιος φύγει τότε όλα είναι ανοικτά να ιδωτικοποιηθούν. Είστε πολιτικοί απατεώνες και έχετε εγκληματήσει κατά της εθνικών συμφερόντων και της εθνικής μας κυριαρχίας». Ο κ. Τσακαλώτος δεν επανήλθε.


Ολόκληρη η ομιλία Γ. Μανιάτη, Ειδικού Αγορητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νσχ για τα προαπαιτούμενα:

Μεγάλη ομολογία: Μέρα της μεγάλης ομολογίας, ήταν η χθεσινή, δια στόματος του κ. Τσακαλώτου ότι «ναι τα εντάξαμε όλα στο ταμείο Σόιμπλε και ότι ναι θα τα ιδιωτικοποιήσουμε όλα». Κάνατε πραγματικότητα το όνειρο του κ. Σόιμπλε από το 2011, ο οποίος από τότε ζητούσε από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να υπάρχει ένα υπερταμείο όπου

1. θα ενταχθεί όλη η δημόσια περιουσία και να το διοικούν οι δικοί του άνθρωποι. Το καταφέρατε, γιατί με το άρθρο 2 εντάσσετε στο ταμείο Σόιμπλε ακόμη και το νερό

2. Ο κ. Τσίπρας, επισκεπτόμενος 3 φορές την ΕΥΔΑΠ, έλεγε «Ψηφίστε με, γιατί αν με βγάλετε Πρωθυπουργό, αυτό θα είναι δημοψήφισμα για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό» και βλέπουμε τώρα τι γίνεται. Στο ταμείο Σόιμπλε, εντάσσετε όλη την περιουσία του ελληνικού λαού, της Ελλάδας.

3. Ομολογία Τσακαλώτου: Όταν ο ίδιος φύγει από την καρέκλα του Υπουργού Οικονομικών, τότε όλα είναι ανοιχτά να ιδιωτικοποιηθούν. Χθες ο κ. Τσακαλώτος ομολόγησε ότι μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν όλα (είτε γιατί του ξέφυγε, είτε με την αλαζονεία της εξουσίας): «Μη σας νοιάζει, το νερό (παρ’ ότι μπαίνει στο υπερταμείο και η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ) δεν θα ιδιωτικοποιηθεί όσο είμαι εγώ Υπουργός».

Ποιος είπε στον κ. Τσακαλώτο ότι μας ενδιαφέρει η προσωπική του πολιτική δέσμευση για το αν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό; Κι αν τον αναδομήσει ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχει δέσμευση τουλάχιστον της κυβέρνησης Τσίπρα ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό;

4. Πολιτικό βατερλώ της κυβέρνησης, η προηγούμενη εβδομάδα:

i) Καλογρίτσας gate: Η «αριστερή» διαπλοκή. Ο εργολάβος της κυβέρνησης, με τους κουμπάρους της κυβέρνησης, που με διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πιστωτικό του όριο από την Τράπεζα Αττικής έγινε από 10 εκατ. €, 100 εκατ. €. Ζητήσαμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα για όλη την λειτουργία της Τράπεζας Αττικής, για τον τρόπο με τον οποίον ελέγχθηκαν και μπήκαν σφραγίδες και βούλες στο Πόθεν Έσχες των 4 υπερθεματιστών. Χθες, «έσκασε» κι αυτό το σκάνδαλο της κυβέρνησης.

ii) ΟΟΣΑ: Από τις 34 χώρες που περιλαμβάνονται στη φετινή του έκθεση, η μοναδική χώρα στην οποία αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές είναι η χώρα που κυβερνά ο κ. Τσίπρας. Στις υπόλοιπες 33 χώρες οι φορολογικοί συντελεστές μειώθηκαν και άρα γίνονται πιο ελκυστικές σε επενδύσεις.

iii) Ο Υπουργός της Κύπρου ανακοίνωσε στην Επ. Οικονομικών της κυπριακής Βουλής ότι η Κύπρος θα εισπράττει κάθε χρόνο από το φυσικό αέριο (κοίτασμα «Αφροδίτη») 500-600 εκατ. €. Εσείς έχετε 3 υπογεγραμμένες συμβάσεις που σας παραδώσαμε, 3 συμβάσεις ακόμη υπό εξέταση εδώ και 2 χρόνια, 3 ακόμη συμβάσεις που περιμένουν να τις αξιολογήσετε. 18 μήνες δεν έχετε ρίξει μια πενιά για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Η Κύπρος εισπράττει 500 εκατ. € το χρόνο, τα ΕΛ.ΠΕ. ανακοινώνουν ότι το οικόπεδο του Πατραϊκού έχει άλλα 100 εκατ. βαρέλια απ’ αυτά που είχαν προϋπολογιστεί, αλλά εσείς «περί άλλων τυρβάζετε».

Βέβαια είναι πιο λογικό για εσάς, να εξαφανίσετε τις μικρές εκπτώσεις που είχατε δώσει στους νέους επαγγελματίες μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους. Να εξαφανίσετε τις μικρές εκπτώσεις που είχατε δώσει στις ασφαλιστικές εισφορές στους μικροξενοδοχειούχους και στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων.

iv) Επενδύσεις 116 δισεκατομμυρίων € και 100.000 θέσεις εργασίας οπουδήποτε αλλού, πλην Ελλάδας: Ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε επενδύσεις 116 δις € σε όλα τα κράτη-μέλη πλην Ελλάδας, όπου από τα 116 δις € δεν έχει επενδυθεί στην Ελλάδα ούτε ένα!!!

v) Εκκλησία, το άλλο Βατερλώ του Υπουργού του κ. Φίλη: Προσπάθεια να αλλάξετε το γήπεδο. Δεν σας βολεύει η πολιτική συγκυρία και πηγαίνετε στο ζήτημα που απασχολεί (κατά τη γνώμη σας) κάθε βράδυ κάθε ελληνική οικογένεια: ποιος ήταν ο ρόλος της Εκκλησίας στην κατοχή. Αυτό ήταν το μεγάλο θέμα που απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση. Η ειρωνεία της τραγικότητας της μικροπολιτικής σας. Και, βεβαίως, ορθότατα ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε την δέουσα απάντηση και το Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας, τον ζεμάτισε.

vi) Χθεσινή κορύφωση: Ο κ. Ντομπρόφσκις, ο καλός των εταίρων, ο καλός των δανειστών -δεν είναι το κακό ΔΝΤ, είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- είπε στο Reuters από την Ρίγα ότι η δημαγωγική και λαϊκίστικη πολιτική Τσίπρα εξαφάνισε το ρυθμό ανάπτυξης 2,5%, που είχε η επιτροπή προβλέψει, και η Ελλάδα μπήκε σε ύφεση. Και τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα υποχρεώνεται να πάρει πιο οδυνηρά μέτρα, επειδή επέλεξε να μην ακολουθήσει τις μεταρρυθμίσεις, που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Για πολλοστή φορά, μια συγγνώμη δεν θα πείτε; Έστω μια συγγνώμη!

5. Είστε πολιτικοί απατεώνες: Μας ρωτήσατε εάν είστε απατεώνες. Η απάντηση είναι: Ναι, είστε πολιτικοί απατεώνες! Είστε πολιτικοί απατεώνες κι έχετε εγκληματήσει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας

6. Χαρίσατε 100 δις € στους δανειστές: Τον Φλεβάρη του 2015 χαρίσατε τα 11 δις € του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επειδή ο κ. Βαρουφάκης δεν τα ήθελε. Δεν ήθελε λεφτά, ήθελε «αξιοπρέπεια». Η προληπτική πιστωτική γραμμή δεν σας έκανε. Χρεοκοπήσατε τις ελληνικές τράπεζες κι έχασε ο ελληνικός λαός 20 δις € από την αξία των ελληνικών τραπεζών. Χάσατε τα 6 δις € από τα κέρδη των κρατικών ελληνικών ομολόγων, που θα εισπράξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι άλλες κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών και μας φορτώσατε άλλα 80 δις € χρέος. Αυτά όλα δεν σας επιβάλλουν στοιχειωδώς να πείτε: «Basta, κάπου κάναμε λάθος. Ας ζητήσουμε μια συγγνώμη».

7. Ούτε η χρεωκοπημένη Ελλάδα το 1898: Προφανώς, δεν έχετε καμία ευαισθησία. Δεν υπάρχει ευαισθησία σε μια Κυβέρνηση που κάνει ό,τι δεν είχε τολμήσει να κάνει ούτε η μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη, η Μεγάλη Βρετανία στις αποικίες της. Τέτοιου είδους συμβάσεις, όπως το ταμείο Σόιμπλε, το υπερταμείο της αποικιοκρατίας, ούτε η Μεγάλη Βρετανία δεν υπέγραφε. Και δεν είχε υπογράψει τέτοιου είδους σύμβαση η Ελλάδα ούτε το 1898, όταν εκχώρησε στην τότε χρεοκοπία της μόνο τα σπίρτα και το αλάτι. Τώρα, εσείς εκχωρείτε όλη τη δημόσια περιουσία, ακόμη και το νερό και το ρεύμα. Κι εκχωρείτε τα πάντα όλα, όχι μόνο τα έσοδα, όχι μόνο τους φόρους, αλλά εκχωρείτε και τη διοίκηση και την άσκηση επενδυτικής πολιτικής και οτιδήποτε συνιστά την παρέμβαση του κράτους σε βασικά δημόσια αγαθά. Το κράτος με κυβέρνηση Τσίπρα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποσύρεται από όλες τις δράσεις που σχετίζονται με την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών.

8. Ενενήντα εννέα (99) χρόνια: Κι έρχεστε και ξεψηφίζετε αυτά που ψηφίζετε, γιατί είστε διαχειριστικά ανίκανοι κι επειδή δεν σας εμπιστεύονται οι συνομιλητές σας, σας επέβαλαν και το αποδεχθήκατε, γιατί δεν είχατε άλλο όπλο, αυτό το περίφημο υπερταμείο.

Γιατί σας το ζητούσαν με τόση ένταση; Γιατί δεν εμπιστεύονται την υπογραφή του κ. Τσίπρα και θέλουν ένα εχέγγυο. Δεν είστε φερέγγυοι συνομιλητές. Επειδή λοιπόν, δεν σας εμπιστεύονται, απαίτησαν από εσάς να υποθηκεύσετε όλη την περιουσία ολόκληρης της Ελλάδας. Διότι βλέπουν ότι από τη μία ο κ. Τσίπρας συμμετέχει ασμένως σε συναντήσεις σοσιαλδημοκρατών, φωτογραφίζεται και χαμογελάει, φοράει το κοστούμι του δήθεν σοσιαλδημοκράτη και από την άλλη πλευρά, κλείνει πονηρά το μάτι στο κομματικό ακροατήριο και σε Υπουργούς του πρόθυμους να παίξουν τον ρόλο του δήθεν Αριστερού και λέει: «Εγώ βάζω υπογραφές. Βάλτε κι εσείς υπογραφές. Αλλά δεν πειράζει. Μυξοκλάψτε και λίγο. Πείτε πόσο πονάτε. Πείτε πόσο ευαίσθητοι είστε. Βάλτε, όμως, την υπογραφή».

9. Ελληνικό: Όταν έρχεται η ώρα να υπερασπιστούν οι Υπουργοί την υπογραφή τους, όπως την υπογραφή του κ. Σπίρτζη και του κ. Σκουρλέτη στο «Ελληνικό», απουσιάζουν και δεν έρχονται να υπερασπιστούν τις υπογραφές τους και αφήνουν τον ηλικιωμένο Υπουργό Πολιτισμού να μας μιλάει για το δικό του προφανώς νεανικό όραμα του δημοκρατικού δρόμου προς τον σοσιαλισμό. Και αυτός ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό περνάει μέσα από την κήρυξη ολόκληρης της περιοχής του «Ελληνικού» ως αρχαιολογικής περιοχής.

10. Υπερταμείο: Ο κ. Τσακαλώτος χθές, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πώς λειτουργεί το ταμείο Σόιμπλε. Κύριε Υπουργέ, είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι στο νόμο που ψηφίσατε, από τους πέντε -εκ των οποίων οι δύο είναι ξένοι- ο ένας είναι ο κολλητός του Σαρκοζί και δεξί χέρι της Λαγκάρντ, συντηρητικός άνθρωπος και τον ανταλλάξατε με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που τυχαίνει να είναι και σύζυγος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί λοιπόν, αντηλλάγησαν μεταξύ τους πολιτικά.

11. Πετάτε έξω ακόμη και τη Βουλή: Τι έχετε υπογράψει από την περιουσία του ελληνικού δημοσίου; Ότι το 50% θα πάει στο χρέος -ας πούμε ότι το αποδεχθήκατε- και ότι το 50% θα πάει για την ανάπτυξη.

Πώς θα πάει; Με βάση τον εσωτερικό κανονισμό που θα προσδιορίσει το Εποπτικό Συμβούλιο του ταμείου Σόιμπλε. Ποιος θα είναι αυτός ο εσωτερικός κανονισμός; Μια υπουργική απόφαση δική σας, προσωπική σας. Η απόφαση, λοιπόν, για τον τρόπο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα είναι μία υπουργική απόφαση του κ. Τσακαλώτου.

Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς για τον τρόπο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας δεν θα ερωτηθείτε. Θα το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση που είναι ο Υπουργός Οικονομικών κι αν το μετανιώσει, διότι μπορεί να έχει κάνει ένα λάθος, μετά από έξι μήνες και ζητήσει μια μικρή τροποποίηση της δικής του υπουργικής απόφασης, τότε πρέπει να πάρει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, του Εποπτικού Συμβουλίου.

Είναι ή δεν είναι έτσι; Έχετε ή δεν έχετε εκχωρήσει εκτός από την ιδιοκτησία, εκτός από τη διαχείριση, και τον τρόπο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο χωρίς καν εσείς ο ίδιος, ως εκπρόσωπος της ελληνικής εκτελεστικής εξουσίας, να έχετε την δυνατότητα να τροποποιήσετε κάποιες παραμέτρους; Και πολύ περισσότερο αυτό εδώ το Σώμα, που το έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός, το εθνικό κοινοβούλιο δεν θα έχει άποψη για το πώς θα αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία. Αυτό συνιστά ή δεν συνιστά εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας;

12. Σπαραξικάρδιο παράπονο ΣΥΡΙΖΑ: Άκουσα χθες συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ με σπαραξικάρδιο παράπονο, να λένε: «Δεν μας κάνετε καλή κριτική. Δεν μας κάνετε εποικοδομητική κριτική». Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που μας προπηλάκιζαν, μας ύβριζαν, μας έλεγαν «γερμανοτσολιάδες», χτυπούσαν και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην προχωρήσει τίποτα, με πολιτικό θράσος λένε: «Δεν μας κάνετε εποικοδομητική κριτική».

Όταν διαπραγματευτήκατε και υπογράψατε το μνημόνιο Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015, εμείς σταθήκαμε με αίσθημα ευθύνης, με πατριωτισμό και για άλλη μια φορά δεν βάλαμε το κομματικό μας συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον και είπαμε ότι θα στηρίξουμε, γιατί οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές από εμάς είχαν ζητήσει την πολιτική στήριξη τότε, γιατί δεν εμπιστεύονταν την υπογραφή Τσίπρα και είπαμε ναι, για άλλη μια φορά το εθνικό πατριωτικό καθήκον πάνω από το κομματικό. Κι εμείς βάλαμε πλάτη και οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες βάλανε πλάτη, για να σωθεί η χώρα και να μην την πετάξουν έξω από το ευρώ.

Ακόμη κι αυτό το εκμεταλλεύεστε, προκειμένου να μας πείτε «Ναι, αλλά τα υπογράψετε». Έως εδώ! Εμείς δεν υπογράψαμε κανένα μνημόνιο Τσίπρα. Εμείς υπογράψαμε να σωθεί η χώρα και να μην την πετάξουν έξω από το ευρώ που την οδηγούσε η κυβέρνησή σας.

13. Τώρα πια τα ξεπουλάτε όλα: Για τα Πρακτικά θα αφήσω ένα τυχαίο δημοσίευμα. Ο κ. Τσίπρας σε μία από τις πολλές επισκέψεις του στην ΕΥΔΑΠ λέει: «Δημοψήφισμα για το νερό οι εκλογές».

Έγιναν οι εκλογές και σε αυτό το δημοψήφισμα-εκλογές ο λαός τον έκανε τον κ. Τσίπρα Πρωθυπουργό. Του είπε «Ναι». Και δείτε τώρα τι φέρνει, το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ. Αλλά προφανώς έχει συνηθίσει. Αφού εδώ στο άλλο δημοψήφισμα του καλοκαιριού με 60% που του έλεγε «Όχι», το μετέτρεψε μέσα σε μια νύχτα σε «Ναι», είναι δυνατόν να διστάσει μπροστά σε αυτό για το νερό;


14. Ξεπούλημα της ΔΕΗ: το 17% του ΤΑΙΠΕΔ, από το 51%, ήδη προχωρά σε ιδιωτικοποίηση με την πρόσληψη ξένου συμβούλου. Πώληση του 17% της ΔΕΗ σε ξένο ιδιώτη επενδυτή. Και τώρα αυτό που έρχεται είναι το εναπομένον 34%, η καταστατική μειοψηφία, τα πάντα όλα στο ταμείο Σόιμπλε. Στο ρεύμα, σε αυτό το δημόσιο αγαθό, ακόμη και το 34%, το blocking minority, περνάει στους δανειστές, χωρίς να έχει λόγο η ελληνική Βουλή. Αυτό είναι ή δεν είναι ξεπούλημα;

15. Εμείς, θα καταθέσουμε αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Θα μας βρείτε απέναντί σας παντού. Και στην κοινωνία και στο Κοινοβούλιο. Προφανώς, ΤΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Το video της ομιλίας του Γ. Μανιάτη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ