ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Το Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα ολοκλήρωσε τον 15ο κύκλο του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. |
Το Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα ολοκλήρωσε τον 15ο κύκλο του
 Το Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα (Harvard Summer Program in Greece) ολοκλήρωσε στις 31 Ιουλίου τον φετινό του κύκλο, συμπληρώνοντας 15 χρόνια λειτουργίας. Πρόκειται για το παλαιότερο από όλα τα διεθνή θερινά προγράμματα του Harvard. 

Η ομάδα φέτος είχε 10 καθηγητές και 25 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Η Μαρίνα Χειλίτση και ο Ευάγγελος Κατσαρέλης, από το ΚΕΣ, συντόνισαν την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις στην Ολυμπία, την Αθήνα και τις Σπέτσες. Το πρόγραμμα επίσης περιέλαβε ποικίλες ακαδημαϊκές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως διαλέξεις από επισκέπτες ερευνητές (CHS–CCS Fellows), παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στην Επίδαυρο και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Στις 14 Ιουλίου το πρόγραμμα επισκέφθηκε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από αρχαιολόγους του μουσείου, να παρακολουθήσουν ένα εργαστήριο ψηφιδωτών και να γνωρίσουν την τεχνική της συντήρησής τους. Ένα από τα σεμινάρια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του μουσείου. Η επίσκεψη των φοιτητών πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη και χορηγία του μουσείου.

Στις 18 Ιουλίου οι σπουδαστές και καθηγητές μαζί με εκπροσώπους του ΚΕΣ από την Ελλάδα και τις Η.Π.Α. επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και τρεις αντιδήμαρχοι υποδέχθηκαν την ομάδα των φοιτητών και παρέθεσαν δεξίωση προς τιμήν τους. Ο Δήμος παρεχώρησε την Aίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου για τη διεξαγωγή σεμιναρίου του προγράμματος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ