Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Υπουργείο Οικονομικών: Mε κατασκευασμένες «ειδήσεις» για αυξήσεις φόρων τρομοκρατούν τον κόσμο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. |
Υπoυργείο Οικονομικών: Mε κατασκευασμένες «ειδήσεις» για αυξήσεις φόρων τρομοκρατούν τον κόσμο
 Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αυξήσεων φόρων σε σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα το υπουργείο Οικονομικών εξαπολύοντας επίθεση για «κατασκευασμένες, αναληθείς, 'ειδήσεις'», που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Καθυσυχαστικοί οι αξιωματούχοι του υπουργείου και ως προς την πορεία των κρατικών εσόδων, για τα οποία πάντως σαφής εικόνα θα υπάρξει σε λίγες ημέρες με την έκδοση των τελικών στοιχείων.


«Σήμερα η 'παράσταση' δίνεται με κατασκευασμένες, αναληθείς, 'ειδήσεις' για αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα. Είδηση ανύπαρκτη» τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τα «περί φόρων και άλλων ζιζανίων».

Όσο για το άλλο εφεύρημα, προσθέτουν οι ίδιοι, ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων για το μήνα Αύγουστο «επαναλαμβάνουμε ότι η μείωση ήταν της τάξης των 65 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο. Θυμίζουμε ότι ο στόχος περιελάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2016, εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο».

«Ενημερώνουμε» επισημαίνουν, «ότι πλήρη και σαφή εικόνα για αύξηση ή μείωση εσόδων θα έχουμε με την έκδοση του οριστικού δελτίου σε λίγες ημέρες».

«Λίγη μεγαλύτερη προσοχή δεν θα έβλαπτε προκειμένου να μην τρομοκρατούνται και οι πολίτες. Θυμίζουμε ότι 'το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη'» καταλήγουν οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ