Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

12 συλλήψεις στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:11:00 π.μ. |
12 συλλήψεις στην Αργολίδα
 Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από την 11.10.2016 έως και χθες (15.10.2016), στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.  Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια τριάντα επτά (837) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια πενήντα εννέα (659) ήταν ημεδαποί και εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εξήντα (660) οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα τέσσερα (94) άτομα, από τα οποία πενήντα πέντε (55) ήταν ημεδαποί και τριάντα εννέα (39) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα έξι (46) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
-Πέντε (5) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
-Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οκτώ (8) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν:

· Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε περίπτερο ημεδαπού, που είχε γίνει την 25.9.2015, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα οκτώ (288) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκε, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -55,9- γραμμαρίων, στην Αργολίδα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ