ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Γιορτή Κάστανου 28 και 29 Οκτωβρίου 2016 στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. |
Γιορτή Κάστανου 28 και 29 Οκτωβρίου 2016 στην Καστάνιτσα Αρκαδίας
 Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών διοργανώνει, για 33η χρονιά, την ΓΙΟΡΤΗ του ΚΑΣΤΑΝΟΥ, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.

Η Γιορτή Κάστανου θα λάβει χώρα φέτος για πρώτη φορά, στην πλατεία του πεσόντα Σωτηρίου Κουρούνη στην θέση «Μάνα», η οποία βρίσκεται στα 200μ από την νότια είσοδο του χωριού μας, περιτριγυρισμένη από τον υπέροχο καστανεώνα μας.

Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας και μέσα σε αυτά τα 33 χρόνια, καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι, να αναδείξουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του καρπού του κάστανου, να κάνουμε γνωστό το χωριό μας σε όλη την Ελλάδα και να καθιερώσουμε την Γιορτή του Κάστανου ως μία από τις σημαντικότερες και πιο δημοφιλείς αγροτικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας.

Από το πρωί οι εθελοντές μας θα σας υποδέχονται προσφέροντας ζεστό τσάι για το καλωσόρισμα, ενώ στη συνέχεια της ημέρας, οι επισκέπτες μας θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως, φασολάδα παντρεμένη, γίδα βραστή, χοιρινό με κάστανο, παραδοσιακές χειροποίητες πίτες και γλυκά όπως, καστανό-πάστα, τρουφάκια με κάστανο, τσουρέκι & κέικ με κάστανο, τάρτα κάστανο και πολλά άλλα. Όλα αυτά θα προσφέρονται σε συμβολικές τιμές και μόνο για την ενίσχυση του Συλλόγου μας. Φυσικά την τιμητική τους θα έχουν τα βραστά και ψητά κάστανα τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν.

Τη Γιορτή θα πλαισιώνουν δρώμενα όπως παρουσιάσεις σχετικές με το κάστανο, παιχνίδια για τα παιδιά, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών συλλόγων, συνοδεία παραδοσιακών τοπικών ακουσμάτων.

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα είναι δυνατή η επίσκεψη στο καινούριο στολίδι του χωριού μας, την έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού, το μεσαιωνικό Κάστρο , την πολιούχο εκκλησία μας, την Μεταμόρφωση του Σωτήρος και να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια του χωριού.

Αναλυτικότερα οι Εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την Γιορτή μας:

28η Οκτωβρίου και 29η Οκτωβρίου

- Οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα στο ΚΠΕ Καστάνιτσας στην πλατεία του Αϊ Γιάννη, θα μας ενημερώνουν μέσω παρουσιάσεων για την Καστάνιτσα, τον Πάρνωνα και τη φύση της περιοχής.

- Οι νοικοκυρές του χωριού, μας μαγειρεύουν φαγητά και γλυκά με βάση το Κάστανο στον χώρο της Γιορτής στην πλατεία του πεσόντα Σωτηρίου Κουρούνη στην θέση «Μάνα».

- Τα Χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές τους θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του πεσόντα Σωτηρίου Κουρούνη στην θέση «Μάνα». Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με δημοτική μουσική.

- Θα υπάρξουν ενημερώσεις για τις ευεργετικές ιδιότητες του καρπού του κάστανου, από μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των καλλυντικών και των φυσικών προϊόντων.

- Θα στηθεί παιδικό εργαστήρι για την απασχόληση των μικρών μας φίλων με υλικά από το δάσος.

- Θα ενημερωθούμε για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω των αγροτικών συνεταιρισμών.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας ενημερώνει για τον τρόπο προσέλευσης:

Αθήνα-Τρίπολη-Καστάνιτσα

Στάθμευση λεωφορείων/πούλμαν μόνο σε προκαθορισμένες θέσεις* στην είσοδο του χωριού και μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους αρμοδίους.

Αθήνα-Άργος-Άγιος Ανδρέας-Καστάνιτσα

Στάθμευση λεωφορείων/πούλμαν μόνο σε προκαθορισμένες θέσεις* στην είσοδο του χωριού και μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους αρμοδίους.

Η διέλευση μέσω του επαρχιακού δρόμου Άστρους-Σίταινας δεν θα είναι εφικτή για παντός τύπου λεωφορεία και πούλμαν.

*Σημαντικές Πληροφορίες

Τα τουριστικά πρακτορεία και οι επαγγελματίες που θα διοργανώσουν εκδρομή είτε την 28η είτε την 29η Οκτωβρίου, θα πρέπει να επικοινωνήσουν μόνο με τους αρμόδιους εκπροσώπους κ. Πεφάνη Θεόδωρο στο τηλέφωνο 6974477237 και κ. Λάτση Σωτήριο στο τηλέφωνο 6974555108, για την κράτηση θέσης στάθμευσης και την λήψη οδηγιών μετάβασης στο χωριό μας μέχρι 18-10-2016. Με την επιβεβαίωση της κράτησης σας, θα σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ο κωδικός κράτησης και λοιπές πληροφορίες.

Δεδομένης της αθρόας προσέλευσης επισκεπτών κατά το διήμερο και της ορισμένης χωρικής δυνατότητας ενός ορεινού χωριού, ζητούμε την κατανόηση και συνεργασία όλων των επαγγελματιών οδηγών, συνοδών, επισκεπτών. Παρακαλούμε θερμά να υπακούουν στις οδηγίες των υπευθύνων των χώρων στάθμευσης και να σταθμεύουν χωρίς να παρεμποδίζουν, για να περάσουμε όλοι μας μία αξέχαστη ημέρα.

Προσοχή, δεν θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τα λεωφορεία χωρίς επιβεβαιωμένη κράτηση στάθμευσης και ζητούμε εκ των προτέρων την ειλικρινή μας συγγνώμη.

Θα είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε και φέτος στην Γιορτή μας και το όμορφο χωριό μας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ