ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Άνοιξε η γη με νέο σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:37:00 π.μ. | |
Άνοιξε η γη με νέο σεισμό 6,7 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία (βίντεο)
 Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε στις 07:40 το πρωί της Κυριακής την Ιταλία. Το αμερικανικό ινστιτούτο Γεωφυσικής αρχικά έκανε λόγο για σεισμό 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τελικά αναθεώρησε την εκτίμησή του σε 6,6 Ρίχτερ.


Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 34χλμ. δυτικά της πόλης Άσκολι και 67χλμ. ανατολικά της Περούτζια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες, αντίθετα γίνεται λόγος μόνο για καταρρεύσεις κτηρίων στις περιοχές Ούμπρια και Μάρκε που είχαν ήδη χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη. Ανάμεσά τους και η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου στην πόλη Νόρτσια που είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

«Άνοιξε η γη»

Η Λα Ρεπούμπλικα μεταδίδει την δραματική κραυγή απόγνωσης του Μάουρο Φαλκούτσι, δημάρχου του Καστελσταντάντζελο: «Είμαι στο Φάνο, εκεί όπου ζω και μου μεταφέρουν ότι περιοχές έχουν καταρρεύσει, έχει συμβεί μια καταστροφή. Η γη έχει ανοίξει, υπάρχουν καπνοί, φοβάμαι την καταστροφή».


Το επίκεντρο της σημερινής δόνησης εντοπίζεται πολύ κοντά σε εκείνο του καταστροφικού σεισμού της 24ης Αυγούστου, που σκόρπισε το θάνατο και ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά της Κεντρικής Ιταλίας.

Κτίρια έχουν καταρρεύσει εξαιτίας του σεισμού σε πολλά σημεία στην κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε την ίδια ώρα η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Έχουν καταρρεύσει τα πάντα, βλέπω στήλες καπνού, είναι μια καταστροφή, μια καταστροφή», λέει στην Λα Στάμπα ο Μάρκο Ρινάλντι, δήμαρχος της Ουσίτα, μια από τις περιοχές που βρέθηκε στο επίκεντρο του Εγκέλαδου και την περασμένη Τετάρτη. «Κοιμήθηκα στο αυτοκίνητο, έχω δει την κόλαση εδώ...», συμπληρώνει.

«Τα χωριά μας δεν υπάρχουν πια», λέει και ο Αλεάντρο Πετρούτσι, δήμαρχος της Αρκουάτα ντελ Τρόντο, που χτυπήθηκε από τον σεισμό του Αυγούστου. Ευτυχώς είχαμε πολλές περιοχές "κόκκινες" που είχαν εκκενωθεί... Ο κόσμος είναι στους δρόμους αγκαλιασμένος. Πάμε να δούμε τι έχει γίνει», συμπληρώνει.

Η Κοριέρε ντελα Σέρα μεταδίδει ότι για προληπτικούς λόγους έκλεισε το μετρό στην Ρώμη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να επιτρέψουν ξανά την λειτουργία του, εφόσον διαπιστωθεί πως δεν έχει υποστεί ζημιές από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην Κεντρική Ιταλία.

Επίτιμος πρόξενος της Περούτζια: Υπάρχει πανικός

Για πανικό έκανε λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο επίτιμος πρόξενος της Περούτζια Κώστας Χριστογιάννης, ο οποίος υποστήριξε ότι το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται στα βούνα γύρω από την ιταλική πόλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ιταλίας, ενώ ακόμα και στην Ρώμη, ο κόσμος βγήκε τρομοκρατημένος στους δρόμους.

Στην περιοχή που επλήγη, κτήρια φαίνονται να έχουν υποστεί ζημιές, αντικείμενα είναι πεσμένα στο έδαφος, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους.

Όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση, σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές και βοηθούν τον κόσμο να βγει από τα κτήρια, πολλά από τα οποία είναι άλλωστε μεσαιωνικά.


Την περασμένη Τετάρτη στην ίδια περιοχή είχαν σημειωθεί τρεις σεισμικές δονήσεις προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην περιοχή.

Λέκκας: Δεν υπάρχει θέμα για την Ελλάδα

Δεν υπάρχει κάνενα θέμα για την Ελλάδα διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίο ο σεισμός αφορά μόνο την Ιταλία.

Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη που έχουμε τόσους μεγάλους σεισμούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην Ιταλία είπε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες περίπου 300 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό με επίκεντρο το χωριό Αματρίτσε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ