ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

7 δάσκαλοι διδάσκουν στην 6η τάξη του Δημοτικού σχολείου της Νέας Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. |
7 δάσκαλοι διδάσκουν στην 6η τάξη του Δημοτικού σχολείου της Νέας Κίου
Στο 12/Θ δημοτικό σχολείο Ν.Κίου μία εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 αποσπάστηκε σε ΙΕΚ και δημιουργήθηκε κενό στον κλάδο ΠΕ70 σε ένα από τα δύο τμήματα της ΣΤ’ τάξης.

Η Διεύθυνση ΠΕ Αργολίδας δε δήλωσε το κενό στο ΥΠΠΕΘ και 7(!) δάσκαλοι συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο τους στη ΣΤ’ τάξη στα «βασικά μαθήματα»(πλην των μαθημάτων ειδικοτήτων),προκειμένου να μπαλωθεί η έλλειψη δασκάλου –υπευθύνου τάξης!

Αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 12/θ δημοτικού σχολείου Ν.Κίου επισκέφτηκαν τον Διευθυντή ΠΕ Αργολίδας στις 27.10.2016 και απαίτησαν την άμεση πρόσληψη από ΥΠΠΕΘ δασκάλου για την κάλυψη του λειτουργικού κενού στο τμήμα της ΣΤ’ τάξης.Δηλαδή το αυτονόητο!

Η διοίκηση δε δεσμεύτηκε για τίποτα και μετέφερε την ευθύνη στους γονείς να επιλέξουν ή την πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού και για λίγες ώρες μόνιμος εκπαιδευτικός θα διατίθεται για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου σε άλλη σχολική μονάδα ή τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο στη ΣΤ' τάξη χωρίς την πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού-δασκάλου-υπευθύνου τάξης,προκειμένου να μη διδάσκουν 7 δάσκαλοι στο τμήμα.

Οι εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας ότι κάθε τάξη θα έχει τον δάσκαλο του πάνε περίπατο…

Καλούμε τη ΔΟΕ να καταγγείλει τις αντιπαιδαγωγικές ενέργειες στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα που απορρέουν από την εφαρμογή της Υπ.απόφασης Φίλη για νέο ολοήμερο δημοτικό σχολείο.


Καλούμε τον σχολικό σύμβουλο δημοτικής εκπαίδευσης να μη θεωρήσει το συγκεκριμένο ωρολόγιο πρόγραμμα «κουρελόχαρτο» που παραβιάζει τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών.

Καλούμε τον Διευθυντή ΠΕ Αργολίδας να δηλώσει ένα λειτουργικό κενό στον κλάδο ΠΕ70 στο ΥΠΠΕΘ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ,ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΑΝ ΝΟΥΜΕΡΟ ,ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ 10.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ (ΣΧ.ΧΡΟΝΙΑ 2016-17)ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΑΞΗΣ ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ .

Η ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΠΥΣΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
(ΤΗΛ.6978697160)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ