Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Προσοχή στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. |
Προσοχή στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
 Ακόμη και για επικίνδυνα, κατά τόπους, φαινόμενα προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση.Θερμοκρασια: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά τα 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στην Κρήτη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μέχρι το βράδυ. Στις Κυκλάδες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν από το μεσημέρι τοπικά τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 27 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 που σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν από το μεσημέρι τοπικά τα 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 12-10-2016

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό ΑιγαίοΝεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πουΠιθανόν πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία και από ταΔυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατάΠεριόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ