ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

«Ο μπαμπάς μου … Ο ήρωας μου» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:29:00 μ.μ. |
«Ο μπαμπάς μου … Ο ήρωας μου» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους Μυκηνών
 Η Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών που λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, συνεργάζεται με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φοιτητών & Πτυχιούχων του Ελληνικού Πολιτισμού και τις Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο «Ο μπαμπάς μου … Ο ήρωας μου» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11.00 το πρωί στο χώρο της Βιβλιοθήκης.


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Κατσίκη Κωνσταντίνα Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Τσουλουχά Νάντια Ψυχολόγος.

“Γονιός δεν είναι αυτός που κάνει παιδιά, αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του” λέει ο αφηγητής στη μικρή του κόρη, όταν εκείνη, μ’ ένα μεγάλο ερωτηματικό, ψάχνει το μέγεθος της διαφοράς, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό γονιό.
«Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου» πραγματεύεται το μήνυμα ότι η γονική αγάπη και στοργή δεν είναι προϋπόθεση βιολογικής συνεύρεσης δυο ανθρώπων. Μπαμπάς δηλαδή δεν είναι αυτός που γεννά το παιδί του αλλά αυτός που είναι έτοιμος να θυσιαστεί για αυτό. Μαζί με το μήνυμα του "πραγματικού" Πατέρα αναφέρεται επίσης που μπορεί να οδηγήσει η λεκτική βία αλλά και μέχρι που μπορεί να ταξιδέψει η ψυχή στης συγχώρεσης το ταξίδι.

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης αλλά μεγάλωσε στην Αμαλιάδα της Ηλείας μιας και ο πατέρας του υπηρετούσε εκεί στην Ελληνική Αστυνομία. Κατατάσσεται με το βαθμό του Λχία στον Ελληνικό Στρατό όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα και φέρει τον βαθμό του Αλχία (ΠΖ). Έχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο ΚΟΣΟΒΟ και έχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για την προσφορά του αυτή.

Έχει εκδόσει τα βιβλία: "Το χρυσαφένιο κουκούτσι" από τις εκδόσεις Περίπλους, "Η Μαγεμένη ευχή" από τις εκδόσεις Anima, "Ο μπαμπάς μου, ο ήρωας μου" από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και το εφηβικό διήγημα "Τρεις νύχτες, ένα θαύμα" από τις Εκδόσεις Σαϊτη.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως αναφέρει και ο ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.Π ΕΛΠ, είναι «Το παιδικό βιβλίο καταλύτης θετικών μηνυμάτων, αλληλεγγύης και προσφοράς για το παιδί».

Οι Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ επιθυμούν να μεταδώσουν κι ένα μήνυμα ελπίδας: «Ας στηρίξουμε όλοι, ηθικά και υλικά, το έργο του συλλόγων γονέων «ΦΛΟΓΑ», κάθε γονιό και κάθε παιδί που παλεύει με τον φοβερό δράκο!»

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε.

Με εκτίμηση

Η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης
Σιδέρη Ελένη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ