ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Ναυπλιέων: Παράλογο με ακούς; (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. |
Διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Ναυπλιέων: Παράλογο με ακούς;
Μπάμπης Αντωνιάδης
Δημοτικός σύμβουλος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Ζούμε ημέρες απόλυτου παραλογισμού. Η διαχείριση των απορριμμάτων στην επικαιρότητα με κραυγές. Περισσότερη αγωνία υπάρχει για το ποιος θα κερδίσει στο επικοινωνιακό παιχνίδι και λιγότερο για να κουβεντιάσουμε ουσιαστικά το θέμα.

Ας δούμε τον απόλυτο παραλογισμό:

· 25-3-2015 Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων ψηφίζει προγραμματική σύμβαση με το δήμο του Άργους για «διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών και βιολογικής επεξεργασίας του οργανικού κλάσματος» χωρίς να υπάρχει καμία πρόταση για τα υπολείμματα της διαχείρισης. Μια προγραμματική σύμβαση νομικά αβάσιμη, που ψηφίστηκε από συνδυασμό του κ. Κωστούρου και του κ. Γραμματικόπουλου.

· Ο δήμος Ναυπλιέων αναθέτει μελέτη για τοπική διαχείριση αποβλήτων.

· 10-7-2016 παραδίδεται η μελέτη για την τοπική διαχείριση, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στην προγραμματική μεταξύ Ναυπλίου και Άργους.

· Ενάμισι χρόνο μετά, το ελεγκτικό συνέδριο επισημαίνει ότι η προγραμματική είναι νομικά αβάσιμη και καταγράφει συγκεκριμένες παρατηρήσεις.

· Ο δήμαρχος Ναυπλίου δεν κάνει καμία προσπάθεια να ενημερώσει το συμβούλιο για τις παρατηρήσεις του ελεγκτικού συνεδρίου.

· Ο δήμαρχος Ναυπλίου σχεδιάζει με μελέτη το δικό του κέντρο ανακύκλωσης, αντίστοιχο με αυτό που έχει μελετήσει ο δήμος Άργους στο πλαίσιο της προγραμματικής.

· Ο δήμαρχος του Άργους φτιάχνει δύο προγραμματικές συμβάσεις χωρίς να συμπεριλάβει όλες τις παρατηρήσεις του ελεγκτικού συνεδρίου και τις περνάει από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους στις 14-9-2016.

· Ο δήμαρχος Ναυπλίου δεν ανταποκρίνεται στις προτάσεις του δημάρχου Άργους και αρχίζουν οι εκατέρωθεν δηλώσεις.

· Ο δήμαρχος του Άργους καταγγέλλει το δήμαρχο Ναυπλίου ότι αθετεί την προγραμματική σύμβαση.

· Μέρος της αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου, ενώ έχει δηλώσει ότι δεν κουβεντιάζει ιδιαιτέρως με το δήμαρχο Ναυπλίου, συζητάει ιδιαιτέρως με το δήμαρχο Άργους!!!

· Στο δημοτικό συμβούλιο στις 11-10-2016 γίνεται σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κ. Κωστούρου και κ. Γραμματικόπουλου για την προγραμματική σύμβαση και για την μη υπογραφή της και από τους δυο δήμους.

· Έρχεται για ψήφιση το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, που αποδέχεται την πρόταση της νομικά αβάσιμης πρώτης προγραμματικής σύμβασης και την ψηφίζουν μαζί οι συνδυασμοί και του κ. Κωστούρου και του κ. Γραμματικόπουλου. !!!!!!!!!!!!

· Γίνεται πρόταση από την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ να καταγράψει το δημοτικό συμβούλιο τις δικές του σκέψεις, παρατηρήσεις για τη συμπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης ώστε να συμφωνήσουν οι δήμοι Ναυπλίου και Άργους και δεν γίνεται αποδεκτή.

· Τελικός στόχος και από τους δύο δήμους είναι η κεντρική διαχείριση από την ΤΕΡΝΑ

· Κάνει πρόταση η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για τοπική διαχείριση απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή, κομποστοποίηση, δημιουργία τοπικού ΧΥΤΥ σε επίπεδο νομού και σύνδεση δημοτικών τελών με την πολιτική να πληρώνουν οι δημότες ανάλογα με τα σκουπίδια που παράγουν και παίρνει δύο ψήφους.

Ουφ Ζούμε σ' έναν κόσμο μαγικό….

Παρακολουθήστε παρακάτω σε βίντεο απο την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις τοποθετήσεις του Δημοτικού συμβούλου της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Μπάμπη Αντωνιάδη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ