Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΜΟΡΕΑΣ: Η Εταιρεία μας δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για την σήμανση προορισμών επί των ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και Κορίνθου-Πατρών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:32:00 μ.μ. |
ΜΟΡΕΑΣ:  Η Εταιρεία μας δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για την σήμανση προορισμών επί των ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και Κορίνθου-Πατρών
 Μετά τη δημοσίευση της επιστολής του Δήμου Ναυπλιέων προς την εταιρεία Μορέας για την έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης με αναφορά στην πόλη του Ναυπλίου,  η παραχωρησιούχος Εταιρείας, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, απαντά στον Δήμο Ναυπλιέων με την ακόλουθη επιστολή:
Αξιότιμε κ. Κωστούρο,

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής επιστολής σας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

Βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης που υπεγράφη μεταξύ της ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου και κυρώθηκε με το Νόμο 3559/2007, όπως αυτός διαμορφώθηκε και ισχύει, η Εταιρεία μας είναι αρμόδια για την κατασκευή και τη λειτουργία του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη.
Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο σχεδιασμό του Έργου, ο προορισμός «Ναύπλιο» εξυπηρετείται τόσο από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αρχαίας Νεμέας όσο και από τον Ανισόπεδο Κόμβο Στέρνας. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε, τόσο επί του Α/Κ Αρχαίας Νεμέας (φωτ. 1 & 2), όσο και επί του Α/Κ Στέρνας (φωτ. 3& 4) υπάρχει τοποθετημένη η προβλεπόμενη από τις αρμοδίως εγκεκριμένες μελέτες σήμανση αναφορικά με τον προορισμό «Ναύπλιο». Επιπροσθέτως, περί τη ΧΘ Κ90,5 (φωτ. 5) υπάρχει τοποθετημένη επιβεβαιωτική πινακίδα σήμανσης, η οποία υποδεικνύει τη χιλιομετρική απόσταση από το Ναύπλιο. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί οι προαναφερθείσες πινακίδες σήμανσης διέλαθαν της προσοχής των υπηρεσιών σας οι οποίες διενέργησαν την αυτοψία.
Η σήμανση προορισμών επί των ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και Κορίνθου-Πατρών, την οποία επίσης αναφέρετε στην επιστολή σας, βρίσκεται εκτός των ορίων του Έργου Παραχώρησης και, κατά συνέπεια, η Εταιρεία μας δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα επ’ αυτής. 
Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός σας όπως επί λέξει αναφέρεται στην επιστολή σας : «Ο αποκλεισμός του Δήμου Ναυπλιέων από τη σήμανση στο εθνικό οδικό δίκτυο που εποπτεύεται από τη ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., μόνο σκοπιμότητα μπορεί να υποκρύπτει …» είναι παντελώς ανακριβής και άδικος, πολλώ δε μάλλον όταν απευθύνεται στην Εταιρεία μας, η οποία, επί σειράν ετών και άνευ ανταλλαγμάτων, στέκεται έμπρακτα αρωγός και συμπαραστάτης στις δράσεις και τις ανάγκες του Δήμου Ναυπλιέων.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Συριανός
Γενικός Διευθυντής
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ