ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Το Σαββατοκύριακο το σημαντικό συνέδριο για τον Γιώργο Θεοτοκά στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. |
Το Σαββατοκύριακο το σημαντικό συνέδριο για τον Γιώργο Θεοτοκά στο Ναύπλιο (βίντεο)
  Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σημερα ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας Νίκος Μπούμπαρης για το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνεται το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στο Ναύπλιο με θέμα : "Συνομιλίες με τον Φαβρίκιο: Η αντοχή του λόγου και της σκέψης του Γιώργου Θεοτοκά με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατό του".


Διοργανώνεται από τον Δήμο Ναυπλιέων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, το Ναυπλιακό Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας στην Αίθουσα του Βουλευτικού.

Κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί Διδάσκαλοι και Ειδικοί Επιστήμονες θα μιλήσουν για το πολυσχιδές έργο ενός από τους σημαντικότερους στοχαστές στην Ελλάδα.

Ο Γεώργιος Θεοτοκάς πρωταγωνίστησε στο δημόσιο διάλογο με τις ιδέες, τις θεωρίες τα κείμενα του και το σύνολο των κοινωνικών του παρεμβάσεων. Ήταν πολέμιος κάθε ολοκληρωτισμού, προέβαλλε πάντα τις θέσεις του περί προσωπικής ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το Συνέδριο θα κλείσει με την παρουσίαση του βιβλίου «Γιώργος Θεοτοκάς (1905-1966): Πολιτικός στοχαστής» του Λυκούργου Κουρκουβέλα, που αποτελεί έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων από τον καθηγητή Ιστορίας του ΕΚΠΑ Ευάνθης Χατζηβασιλείου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ