Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

"Η Απολογία του Σωκράτη" μάγεψε τους μαθητές του Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. | |
"Η Απολογία του Σωκράτη" μάγεψε τους μαθητές του Άργους
 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2016», παρουσιάστηκε η παράσταση «Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ», στο Αρχαίο θέατρο Άργους σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 9 το πρωί.
Ο Ελληνοαμερικάνικος ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης υποδύεται τον απολογούμενο Σωκράτη, αφηγούμενος στα ελληνικά το κείμενο του Πλάτωνα που αναφέρεται στη διδακτέα ύλη του σχολείου. 
Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης του Άργους. Η παράσταση έχει κινηματογραφηθεί και από τον διεθνώς γνωστό Αμερικάνικο οργανισμό National Geographic Society. Το βάρος της παράστασης σηκώνει ένας ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται τον απολογούμενο Σωκράτη, αφηγούμενος το κείμενο του Πλάτωνα. 
Ο ηθοποιός αυτός είναι ο Γιάννης Σιμωνίδης, ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale, διετέλεσε Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, Διευθυντής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας – Cosmos Fm – στη Νέα Υόρκη, και είναι ιδρυτής και διευθυντής του Ελληνικού Θεάτρου Νέας Υόρκης, που φέτος συμπληρώνει 32 χρόνια συνεχούς δράσης. Η απολογία του Σωκράτη ανέβηκε το 2004 από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης και από τότε έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε πάνω από 250 θέατρα, φεστιβάλ, σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.
Ένας άνθρωπος ο οποίος επί μιάμισι ώρα εκφέρει μοναδικά το απαράμιλλο κείμενο:

"Πως εσύ, αγαπητέ μου, όντας Αθηναίος πολίτης της πιο μεγάλης και της πιο φημισμένης για τη σοφία της και τη δύναμή της πόλης, δεν ντρέπεσαι να φροντίζεις για τα χρήματα, πως θα αποκτήσεις περισσότερα, και για τη δόξα και τις τιμές, και να μην ενδιαφέρεσαι ούτε να νοιάζεσαι για τη φρόνηση και την αλήθεια και την ψυχή σου;"
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ