ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης δεν πείθουν πλέον κανένα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:06:00 π.μ. |
Οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης δεν πείθουν πλέον κανένα
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού με την πρώτη αξιολόγηση φόρτωσε στο λαό νέους δυσβάστακτους φόρους, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, τον μόνιμο «κόφτη», τώρα προετοιμάζεται για νέα επίθεση. Το «μενού» της δεύτερης «αξιολόγησης», περιλαμβάνει νέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία, νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης δεν πείθουν πλέον κανένα. Τα ίδια έλεγαν και για τις συντάξεις που μειώνονται συνεχώς. Τα ίδια έλεγαν και για τον ΕΝΦΙΑ – που δεν καταργήθηκε- για το μισθό στα 751ευρό, για αφορολόγητο στα 12.000ευρό, επαναφορά 13ου μισθού κλπ.

Οι άνεργοι και οι οικογένειες τους δεν είναι όμηροι της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, πόσο μάλλον δε ζητούν χάρη από κανένα. Διεκδικούν ό, τι τους ανήκει, ό, τι έχουν πραγματικά ανάγκη. Αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, εργοδοσίας και ΕΕ, που στηρίζει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και επιδοτεί μέσα από τεράστια κονδύλια την ένταση της εκμετάλλευσης και την κακοπληρωμένη εργασία.

Τα ταξικά συνδικάτα προβάλλουμε και διεκδικούμε αιτήματα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Ξέρουμε πόσο μεγάλο και σύνθετο ζήτημα είναι η ανεργία και ότι δεν αντιμετωπίζεται χωρίς ριζική οικονομική πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Όμως μέτρα πρέπει να παρθούν άμεσα, τώρα και τα διεκδικούμε:

· Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600ευρω για όσο είναι άνεργοι.

· Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους

· Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%. Καμία διακοπή των παροχών αυτών για όλη την περίοδο της ανεργίας.

· Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο, καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία ανέργου.

· Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται κράτος και εργοδότες.

· Επιδότηση ενοικίου 100% της αξίας του από το κράτος και εργοδότες.

ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση 
Τρίτη 18 Οκτώβρη, 6:30μμ στην πλατεία ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ