ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Μεταφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. | |
Μεταφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά
 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τηρηθεί το έθιμο της μεταφοράς της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή αφού κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες, όλων των ηλικιών, συμμετέχουν ενεργά. Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Σάββατο 5/11 Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Δολιανών, από τις 19:00 έως τη 01:00.

Το πρωί της Κυριακής 6 Νοέμβρη θα τελεστεί δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια οι πιστοί θα συνοδεύσουν την εικόνα οδοιπορικώς στα Κάτω Δολιανά μέσω της διαδρομής Δραγούνι - Κορίτες - Λουλούδι - Ρουνέικα - Προσήλια.

H εκκίνηση θα γίνει νωρίς το πρωί από τα Ανω Δολιανά και μέσα από την παραδοσιακή διαδρομή με τα μαγευτικά τοπία (Δραγούνι – Κορίτες – Λουλούδι – Ρουνέικα – Προσήλια) η πομπή θα φτάσει στον δρόμο Άστρους – Τρίπολης και από εκεί, λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα στα Κάτω Δολιανά, όπου τελέστηκε και Εσπερινός.Μετά την άφιξη στα Κάτω Δολιανά (16:30) θα ακολουθήσει δέηση και δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σημειώνεται ότι η μεταφορά της εικόνας θα γίνει εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ότι τα παιδιά πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από ενηλίκους και συνιστά την προσοχή των οδοιπόρων, ιδίως στον επαρχιακό δρόμο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ