Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα και τον Βασίλη Ζώη


Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Συλλαλητήριο για την υγεία στην Αργολίδα σήμερα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 π.μ. |
Συλλαλητήριο για την υγεία στην Αργολίδα σήμερα
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων αλλά και της ΕΕ  αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος, ατομική ευθύνη του εργαζόμενου  και εμπόρευμα για τον επιχειρηματία.


Όπως  συμβαίνει με τα 2 Νοσοκομεία του νομού μας και τα Κέντρα Υγείας, που με την μείωση του κρατικού προϋπολογισμού στην Υγεία , έχει δημιουργήσει τεράστιες και σοβαρές ελλείψεις, τόσο σε ιατρικό -νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Αργολίδας όταν νοσήσουν να κινδυνεύουν σοβαρά αφού αναγκάζονται είτε να πληρώσουν σε ιδιωτικά κέντρα, λόγω των ελλείψεων ακόμα και σε βασικές ειδικότητες γιατρών,  είτε να διανύουν χιλιόμετρα σε διπλανούς νόμους έστω για μια απλή εξέταση.

Το εργατικό κίνημα, όλος ο λαός της Αργολίδας, πρέπει να αντιπαρατεθούν και να διεκδικήσουν ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιου και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση  κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Να διεκδικήσουμε:

·         Νοσοκομεία αποκλειστικά δημόσια, αξιοπρεπή, με πλήρη στελέχωση σε αριθμό γιατρών όλων των βασικών ειδικοτήτων και υγειονομικών όλων των κλάδων, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών της περιοχής.

·          Κρατικά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία μαζί με τα  δημόσια Νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα της επείγουσας ιατρικής (ΕΚΑΒ) θα αποτελούν πραγματικά ενιαίο σύστημα, με  πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας.

·         Σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών Υγείας σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

·         Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων από όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.
  • Η μόνη πρόταση που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής και ανταποκρίνεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα είναι: ΕΝΑ, ενιαίο, γενικό νοσοκομείο Αργολίδας, σε θέση ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας δευτεροβάθμιο επίπεδο, και, ΔΥΟ, αστικού τύπου Κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε (μαζί με τα υπάρχοντα Κ.Υ. και αγροτικά ιατρεία) να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμιο επίπεδο.

  • Έως την υλοποίηση των παραπάνω διατήρηση και ενίσχυση και των δυο υπαρχόντων νοσοκομείων ώστε να βελτιωθεί προσωρινά η κατάσταση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/10 στις 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ