ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου: Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πάρει ένα σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 π.μ. |
Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου:  Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πάρει ένα σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ
 Συνέντευξη παραχώρησε η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου σε τοπική εφημερίδα, για την πολιτική κατάσταση , τον Κυριάκο Μητσοτάκη , τα τοπικά προβλήματα αλλά και τους συνυποψήφιους της . Διαβάστε την αναλυτικά συνεντευξη παρακάτω:

Ποια είναι τα καλύτερα και πιο αισιόδοξα λόγια που ακούσατε τελευταία από κάποιον ψηφοφόρο;

Επειδή ζω και εργάζομαι στην Αργολίδα έχω τη δυνατότητα καθημερινά, ως Δικηγόρος και ως πολίτης, να ακούω από τους συντοπίτες μας πολλές και ενδιαφέρουσες επισημάνσεις. Σε κάποια από τις συζητήσεις που πραγματοποίησα σε μία από τις επισκέψεις μου σε ένα χωριό, ένας συμπολίτης μας μου παρατήρησε: «Μόνο να φύγουν γρήγορα αυτοί και θα φτιάξουν τα πράγματα». Θεωρώ ότι αυτή η επιγραμματική τοποθέτηση-βεβαιότητα του συμπολίτη μας, συνοψίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πάρα πολλά πράγματα. Απαρέσκεια για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, αποδοκιμασία για την εικόνα όπως εξελίσσεται, δυσφορία για τις επιδόσεις της κυβερνητικής πολιτικής και έκφραση ελπίδας, πάρα πολλής ελπίδας για το μέλλον, ότι η κατάσταση στο χέρι μας είναι να βελτιωθεί. Και θέλω ιδιαίτερα να σταθώ σε αυτήν την έκφραση ελπίδας, που κρύβουν τα λόγια του συμπολίτη μας, γιατί καταδεικνύει ξεκάθαρα την απαντοχή, αλλά και την ελπίδα του λαού μας, πώς όπως κι αν εξελιχθούν οι σημερινές δύσκολες για τη χώρα μας καταστάσεις, τελικά τα πράγματα θα βελτιωθούν και οι καλύτερες μέρες για το λαό και τον τόπο είναι μπροστά μας και θα έρθουν. Αρκεί, να καταβάλουμε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς κωλυσιεργίες, χωρίς αβαρίες, αλλά και χωρίς κανενός είδους παραίτηση. Με συντονισμένες κινήσεις και εναρμονισμένες δράσεις, για τις οποίες μια νέα κυβέρνηση οφείλει να δώσει τον τόνο, όλα θα γίνουν καλύτερα. Στο χέρι μας είναι κάτι τέτοιο. Απαραίτητη προϋπόθεση να φύγει το συντομότερο δυνατό η παρούσα κυβέρνηση. Να έλθει μια νέα κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία , η οποία διαχρονικά έβγαζε τη χώρα από τα δύσκολα. Με ευθύνη, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστία. Για την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και την έξοδο από την πολυετή κρίση. Για μια «Συμφωνία Αλήθειας» με τον ελληνικό λαό.

Η «Συμφωνία αλήθειας» μπορεί να υλοποιηθεί σε μια χώρα που είναι υπό κατάρρευση;


Η «Συμφωνία αλήθειας», που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε υποχρέωσή του να εξαγγείλει από την πρώτη στιγμή της εκλογής του αλλά και με ιδιαίτερη έμφαση , προσφάτως , και από τη Θεσσαλονίκη ως προαπαιτούμενο για να μπορέσει η χώρα μας να βγει από τη σημερινή κρίση στην οποία έχει εγκλωβιστεί, είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτικό να υλοποιηθεί σε μια χώρα που βρίσκεται βυθισμένη στη βαθειά και πολυμέτωπη κρίση, όπως η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Γιατί μόνον εφ’ όσον καταστήσουμε την αλήθεια αναγκαίο όρο της πολιτικής μας συμπεριφοράς και γνώμονα των πολιτικών μας αποφάσεων, θα μπορέσουμε να τερματίσουμε το φαύλο κύκλο κρίση-υποτροπή-νέα κρίση, να βγούμε από τα αδιέξοδα και να ατενίσουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το μέλλον μας. Υπό την έννοια αυτή, η «Συμφωνία αλήθειας» που εξήγγειλε ο Πρόεδρός μας και με έμφαση επιμένει στην επίτευξή της, είναι ένα ζωτικό προαπαιτούμενο για να μπορέσει η πατρίδα μας να βρει το βηματισμό της και να ακολουθήσει την αναγκαία πορεία προς ένα καλύτερο αύριο. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα ψέματα και τις φρούδες ελπίδες , θέλει συγκεκριμένα και υλοποιήσιμα πλέον προγράμματα .

Εσείς είστε επιτυχημένη επαγγελματίας, με καλό όνομα στην «πιάτσα». Γιατί πιστεύετε πως ο Πρόεδρος της ΝΔ «αξίζει τον κόπο» για να τον ακολουθήσετε σε αυτήν την πορεία;

Θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει μια διαφορετική αντίληψη και μια ρεαλιστική προσέγγιση για τα προβλήματα της χώρας. Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το γεγονός, ότι παρά τις «σειρήνες» της εποχής με πείσμα και επιμονή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμετακίνητα επαναλαμβάνει τις θέσεις του για τις κατά τη δική του εκτίμηση απαραίτητες προϋποθέσεις της εξόδου της χώρας από την κρίση, με ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση στην ανάγκη να δώσουμε μια ευκαιρία στην ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπνεύσει περισσότερο και να μπορέσει να κάνει πράξη την επανεκκίνηση της Ελλάδας , χωρίς όμως να παραβλέπει και την ανάγκη στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Όντας και εγώ αυτοδημιούργητη και ελεύθερη επαγγελματίας, μάχιμη δικηγόρος και μέσα στην αγορά και την κοινωνία στηρίζω ιδιαίτερα αυτά τα πιστεύω. Επίσης το γεγονός ότι επιμένει στις συνθέσεις, ενώ άλλοι αναλίσκονται σε ιδεοληπτικές διαιρέσεις, είναι επιπλέον ένας λόγος για του λόγου του το ασφαλές. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόεδρο εκλεγμένο απευθείας από τα μέλη του κόμματος, με καθορισμό θητείας στον εαυτό του, με εφαρμογές ηλεκτρονικής δημοκρατίας, με ισχυρή βούληση για ανανέωση των βουλευτών και γενικά των προσώπων του κόμματος . Όπως ξεκάθαρα αποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου καιρού η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πάρει ένα σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι σύντομα θα μετατραπεί και σε μια ξεκάθαρη εκλογική νίκη , γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ξεκάθαρες θέσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνονται από τον κόσμο .

Τα προβλήματα της Αργολίδας είναι λίγα, αρκετά, ή πολλά; Πως θα επιλυθούν από μια μελλοντική κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας ;


Δυστυχώς τα προβλήματα της Αργολίδας είναι πολλά και χρονίζοντα. Πολλά από αυτά, τολμώ να πω, ότι καρκινοβατούν επί αρκετά χρόνια και ζητούν επειγόντως λύση, για να μπορέσει ο τόπος να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του επ’ ωφελεία των κατοίκων του. Μια μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλά και επιτακτικά ζητήματα, με τα οποία θα πρέπει να καταπιαστεί και από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της θητείας της να επιχειρήσει να δώσει λύσεις. Στην κατεύθυνση αυτή και μέσα στα πλαίσια μιας συνολικότερης πολιτικής αντιμετώπισης του αναπτυξιακού προβλήματος της χώρας , είμαι σίγουρη πως μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταπιαστεί και με τα προβλήματα του Νομού μας, τα οποία θα πρέπει να τεθούν άμεσα , εμπεριστατωμένα και επιτακτικά από τους εκπροσώπους του . Προαπαιτούμενο είναι μια ξεκάθαρη ιεράρχηση προτεραιοτήτων, ακριβή στοχοθεσία και χρονοδιάγραμμα λύσεων, μια Συμφωνία Αλήθειας για την Αργολίδα που δεν θα αφήνει περιθώρια για διάφορες υπαναχωρήσεις και θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Με μια τέτοια φιλοσοφία αντιμετώπισης των ζητημάτων, έχω τη βεβαιότητα ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση στα προβλήματα που απασχολούν το Νομό μας και θα θέσει στέρεα τα θεμέλια ώστε η Αργολίδα να μπορέσει να καταλάβει τη θέση που της αξίζει στη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του τόπου, αλλά και να μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματά της. Επ’ ωφελεία όλων των κατοίκων της, όλων των κλάδων της οικονομίας της, και ιδιαίτερα των νέων παιδιών της, που είναι η προβολή του Νομού μας προς το μέλλον, ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Δυστυχώς , όπως κατ’ επανάληψη έχω πει , μαγικά ραβδάκια που να λύνουν προβλήματα δεν υπάρχουν . Είτε είσαι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση χρειάζεται δουλειά , επιμονή και συνεχής ουσιαστική διεκδίκηση για τον τόπο σου .

Τι θα ζητούσατε από τον κ. Μητσοτάκη σε μια τετ-α-τετ συνάντηση μαζί του;
Να συνεχίσει όπως ξεκίνησε. Να προσπαθεί πάντα να κάνει πολλά και να λέει λίγα. Επιτέλους να αρχίσουν οι πολίτες να βλέπουν τα έργα μας και να ακούνε τα λόγια μας και όχι να συμβαίνει το αντίθετο, όπως γίνεται σήμερα, που οι πολίτες έχουν χορτάσει από υποσχέσεις, αλλά δεν βλέπουν τίποτε από έργα. Είναι και αυτή μια από τις αιτίες για τη σημερινή απαξίωση της πολιτικής. Το γεγονός ότι οι διάφορες διακηρύξεις προς τους πολίτες, σε πολλές των περιπτώσεων, δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για τους πολιτικούς, με αποτέλεσμα οι πολίτες να απαξιώνουν πολλά από όσα ακούν. Ευτυχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται στον αντίποδα αυτής της πρακτικής και εκείνο που θα του υπογράμμιζα θα ήταν να συνεχίσει να το κάνει και χωρίς να υποκύπτει στον πειρασμό καμιάς δημαγωγίας να προσπαθεί με κάθε τρόπο το κράτος να ανταποκρίνεται με ειλικρίνεια στις απαιτήσεις των πολιτών. Αυτό και μόνο σε μια χώρα ταλαιπωρημένη, όπως η δική μας, από τη δημαγωγία και το ασύστολο ψεύδος, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα ήταν μια άμεση σχεδόν επαναστατικού χαρακτήρα πράξη με ευεργετικές επιδράσεις για το αύριο του τόπου.

Οι συνυποψήφιοί σας και άλλοι επίδοξοι υποψήφιοι ασχολούνται μαζί σας. Σας ενοχλεί;

Θεωρώ σε κάθε περίπτωση θεμιτό και σε κάποιες περιπτώσεις εποικοδομητικό ότι συμβαίνει αυτό. Το γεγονός ότι κάποιοι εκ των ανθυποψηφίων μου ή οι επίδοξοι ανθυποψήφιοί μου, νοιώθουν την ανάγκη να ασχολούνται μαζί μου, σε τελευταία ανάλυση σημαίνει ότι οι προτάσεις που κομίζω και καταθέτω στους πολίτες της Αργολίδας ενέχουν ένα ειδικό βάρος, το οποίο τους αναγκάζει να κατατρίβονται με αυτές, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Εκείνο που θεωρώ αδικαιολόγητο μεταξύ συνυποψηφίων του ιδίου κόμματος, ιδιαίτερα, είναι το να ασχολείται κάποιος με κάποιον με όρους κατεδαφιστικούς και να προσπαθεί με τις διάφορες παρεμβάσεις του να κατακρημνίσει τις προτάσεις που διατυπώνονται. Αλλά στην πολιτική, δυστυχώς, υπάρχουν και αυτά. Ο τελικός κριτής είναι οι πολίτες, που αξιολογούν δημόσιες συμπεριφορές και προτάσεις και με την ψήφο τους τις επιβραβεύουν ή τις αποδοκιμάζουν. Αυτή είναι η λογική της δημοκρατίας μας. Ενός τόσο σύνθετου, όσο και ευαίσθητου πολιτεύματος, που όμως κατορθώνει ακριβώς με τη δύναμη των πολιτών να επιτυγχάνει και τις ασφαλέστερες κρίσεις για τους πολιτικούς και τις επιδόσεις τους υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

* παραχωρήθηκε στην Εφημερίδα «Δημοσιογράφος»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ