Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Με παρατεταμένα "Άξιος" υποδέχθηκαν στο Νέο Ροεινό τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. |
Με παρατεταμένα "Άξιος" υποδέχθηκαν στο Νέο Ροεινό τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο (βίντεο)
Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέσθηκε από τον εψηφισμένο Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο στον Ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό Ναυπλίου, εις ανάμνηση των εγκαινίων του ναού.

Ήταν 24 Οκτωβρίου 1976 όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Χρυσόστομος ο Β’, ημέρα Κυριακή τέλεσε τα εγκαίνια του ναού και κατόπιν την θεία λειτουργία παρουσία πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδος.
Φέτος μετά από 40 έτη ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος , τέλεσε την θεία λειτουργία στον ίδιο ναό . Ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς κυρίως από μικρά παιδιά .
Στην θεία λειτουργία παρών ήταν κι ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος , ο Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως Αργολίδος κ. Καζάς , ο δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης  Καζάς και Κωνσταντίνος Ρούτουλας κα.
Φέτος έψαλλε ο Λαμπαδάριος του Αγίου Πέτρου Γ.Χαβιαρλής . Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Ιερέας του ναού π. Χρήστος Ιωαννίδης ευχήθηκε μαζί με όλο το εκκλησίασμα το Άξιος στο νέο μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο και του δώρισε μία αγιογραφία του αποστόλου Ανδρέα ,ιδρυτή της εκκλησίας στο Άργος .
Ο Μητροπολίτης από την μεριά του ευχαρίστησε όλο το εκκλησίασμα που παραβρέθηκε στην θεία λειτουργία κι ιδιαιτέρως τον πρώην Ιερέα του ναού τον υπέργηρο π. Γεώργιο.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ