Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Τροπικός κυκλώνας στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας κινείται προς την Κρήτη και θα επηρεάσει την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. |
Τροπικός κυκλώνας στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας κινείται προς την Κρήτη και θα επηρεάσει την Πελοπόννησο
 Βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (medicane) έχει ήδη σχηματιστεί την Κυριακή 30/10 στη θαλάσσια περιοχή νoτιοανατολικά της Σικελίας, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία. 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/10.

Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι Κ. Λαγουβάρδος και Β. Κοτρώνη, ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και της Κρήτης. 

Ο ακριβής εντοπισμός των περιοχών που θα επηρεαστούν από τα ισχυρά φαινόμενα θα εξαρτηθεί από την ακριβή κίνηση του κυκλώνα μέσα στις επόμενες 36 ώρες, οπότε θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση με νέα στοιχεία. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ