ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Με επιτυχία το Summer University AEGEE- Πάτρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 π.μ. | |
Με επιτυχία το Summer University AEGEE- Πάτρα
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή καλοκαιρινή δράση της AEGEE-Πάτρα. Συγκεκριμένα, στις 11-25 Ιουλίου, διοργανώθηκε ένα Θερινό Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του οποίου νέοι και φοιτητές φιλοξένησαν στην Πάτρα, την Καλαμάτα, το Γύθειο και το Ναύπλιο 35 νέους από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Τουρκία και την Τσεχία. Τα Θερινά Πανεπιστήμια αποτελούν δημιουργικά 15μερα που πραγματοποιούνται πανευρωπαϊκά κάθε χρόνο και μέσω αυτών προβάλλονται ο πολιτισμός, η ενεργός συμμετοχή και το ομαδικό πνεύμα.

Οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που προσφέρθηκε από εκπαιδεύτρια του πρότζεκτ της AEGEE, Democracy in Practice. Ήρθαν επίσης σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Χαθήκαν περπατώντας σε σημαντικές πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Καλαμάτα, Ναύπλιο), ξεναγήθηκαν σε χώρους τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Ποτοποιία Achaia Clauss, Αρχαία Ολυμπία, Κάστρο Μεθώνης, καστροπολιτεία Μάνης, κάστρο Μονεμβασιάς, Μυστράς, Μυκήνες, Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου κ.α.), γνώρισαν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας (παραλίες Πελοποννήσου, Πολυλίμνιο), έκαναν κρουαζιέρα στις Σπέτσες και στην Ύδρα, έμαθαν παραδοσιακούς χορούς, γεύτηκαν τα φαγητά μας και ζαλίστηκαν από τα ποτά μας, έκαναν νέους φίλους και έφυγαν υποσχόμενοι να μας επισκεφθούν ξανά. Στα αποτελέσματα της δράσης περιλαμβάνονται η ενίσχυση των νέων να δρουν ως ενεργοί πολίτες και με ομαδικό πνεύμα και η ενδυνάμωση της θέσης της χώρας μας ως ενός από τους καλύτερους και πιο αξιόλογους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης.


Μερικά λόγια για την οργάνωση μας: Η Κίνηση Φοιτητών για την Ευρώπη (AEGEE) είναι μια πανευρωπαϊκή, διεπιστημονική, μη κερδοσκοπική οργάνωση νέων, ανεξάρτητη από πολιτικές κατευθύνσεις, της οποίας η λειτουργία βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών της. Ιδρύθηκε το 1985 στο Παρίσι και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκές οργανώσεις νέων με περίπου 13.000 μέλη και παρουσία σε πάνω από 200 Ευρωπαϊκές πόλεις. Στοχεύει στην αύξηση της κινητικότητας των νέων, την δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και συνεισφέρει στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Περισσότερες πληροφορίες στo παρακάτω σύνδεσμο: www.aegee.org. Στην Πάτρα, το τοπικό παράρτημα λειτουργεί από το 1998 και έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία αρκετές δράσεις με συμμετοχή νέων από την πόλη μας και από όλη την Ευρώπη.

Η διοργάνωση δε θα ήταν εφικτή χωρίς την εθελοντική εργασία των μελών της AEGEE, καθώς και την πολύτιμη συμπαράσταση τοπικών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων γι’ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ