ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

"Ο ήρωας που κρύβω μέσα μου" - Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα για Εφήβους 14-17 ετών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:44:00 μ.μ. |
 "Ο ήρωας που κρύβω μέσα μου"  - Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα για Εφήβους 14-17 ετών
«Ήχοι, εικόνες, μυρωδιές, συναισθήματα, έννοιες αναδύονται μέσα από τους πίνακες. Ζωντανεύουν στη μνήμη οι καιροί εκεί νοιόταν η ρωμιοσύνη φάνταζε ακόμη απέθαντη κι έδινε το παρόν χαρμόσυνη παρά τη φτώχεια και την καταφρόνια. Κάπου εκεί συναντώ τον άλλο και το άλλοτε, τον ήρωα και την επανάσταση. Δημιουργώ τις δικές μου αφηγήσεις.»

Μέσα από τη μόνιμη συλλογή του μουσείου και τις δραματικές τεχνικές αναπτύσσεται η κύρια θεματική του εργαστηρίου που αφορά την έννοια του ήρωα. Αξιοποιώντας τον κόσμο των εικόνων ως σκηνικό δράσης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πίνακες και τους συμπαίκτες τους μέσα από βιωματικές ασκήσεις. Διακρίνοντας βαθύτερα νοήματα και συνθέτοντας το δικό τους νόημα, συμπληρώνουν το κενό ανάμεσα σταέργα και τον θεατή.

Κύριοι σκοποί του εργαστηρίου είναι η προαγωγή της ενσυναίσθησης, της προσωπικής και συλλογικής έκφρασης και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των συμμετεχόντων. Επιπλέον μέσα από την ανάγνωση της ζωγραφικής ως προς τη γλώσσακαι τη θεματολογία της,επιδιώκεται η καλλιέργειατης σχέσης των νέων με την τέχνη καιη προσέγγιση της έννοιας της διαφορετικότητας.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016
Χώρος: Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου 
(Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου)
Ώρα έναρξης: 17.00
Διάρκεια: 90’
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ