Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Στις 23 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού απο την Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. |
Στις 23 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του ναυτικού απο την Αργολίδα
 Την επόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 9.00 το πρωί θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρίπολης η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του 42χρονου ναυτικού στην Κοιλάδα Αργολίδας πριν από δυο χρόνια.

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατηγορείται η χήρα σύζυγός του. Ο 42χρονος Θανάσης Λάμπρου είχε βρεθεί δολοφονημένος με δυο σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά σε σπίτι φίλου του ζευγαριού.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι τις 7.00 περίπου το απόγευμα με μια σύντομη διακοπή 20 λεπτών.

Ως πρώτη μάρτυρας κατάθεσης κλήθηκε από την εισαγγελέα και κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών η ανήλικη κόρη του άτυχου ναυτικού και της γυναίκας που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις καταθέσεις της αδελφής, του πατέρα και φίλης και συναδέλφου του αδικοχαμένου Θανάση Λάμπρου.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν περισσότεροι από 40 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης.

Ο δικηγόρος της υπεράσπισης ο κ. Βασίλης Ρομποτής υποστήριξε σε δηλώσεις του πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία πως η κατηγορουμένη είναι αθώα κάτι που θα το αποδείξει η δίκη και διευκρίνισε πως το ανήλικο κορίτσι που ζεί με το περιβάλλον της μητέρας κλήθηκε να καταθέσει από την εισαγγελέα και όχι από την πλευρά της υπεράσπισης .

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ο κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως με ήρεμο τρόπο και με την επίκληση μόνο της αλήθειας περιμένει να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση και υποστήριξε με βεβαιότητα πως από το περιεχόμενο της κατηγορίας υπάρχει η ενδόμυχη σκέψη πως η κατηγορούμενη κρύβει μια αλήθεια.

Για την κατάθεση του ανήλικου κοριτσιού ο κ. Κούγιας είπε πως από τη μελέτη της δικογραφίας που έχει κάνει δεν είδε κάποιο λόγο παρουσίας του παιδιού στο δικαστήριο.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ