ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: 43 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό της γενιάς του Πολυτεχνείου, ο ελληνικός λαός καταβάλλει τη δική του μεγάλη προσπάθεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: 43 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό της γενιάς του Πολυτεχνείου, ο ελληνικός λαός καταβάλλει τη δική του μεγάλη προσπάθεια
 Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Της γενιάς εκείνων των νέων που ξεσηκώθηκαν απέναντι στην ξενοκίνητη δικτατορία των συνταγματαρχών και απαίτησαν ψωμί-παιδεία-ελευθερία.

Με αυτό το παλλαϊκό σύνθημα και με τον αγώνα τους πέτυχαν να κινητοποιήσουν όλη την κοινωνία και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στάθηκαν αφετηρία και ορόσημο για την πτώση της χούντας και την επάνοδο της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

43 χρόνια μετά , ο ελληνικός λαός καταβάλλει τη δική του μεγάλη προσπάθεια . Στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, ο ελληνικός λαός παλεύει, μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, ενάντια στην εργασιακή απορρύθμιση. Παλεύει για σταθερές θέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις , για περισσότερες ευκαιρίες στην εργασία , για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, για μια καλύτερη ζωή. Οι δυνάμεις του παλιού, και το σύστημα της διαπλοκής προσπαθούν διαρκώς να θέσουν εμπόδια στη βελτίωση της καθημερινότητας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Στην Ελλάδα, την χώρα που ο λαός της στάθηκε όσο κανένας άλλος στο πλάι των προσφύγων, ο φασισμός προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι και το ρατσιστικό μίσος συνεχίζει να βρίσκει έδαφος, πατώντας πάνω στον φόβο για το διαφορετικό.

Αποτελεί χρέος όλων μας, με σεβασμό στο έπος της γενιάς του Πολυτεχνείου και με ευθύνη απέναντι στη σημερινή νέα γενιά , να αντισταθούμε στο φασισμό και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη , πιο δίκαιη κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Για μια πατρίδα στο δρόμο της ανάπτυξης με τους νέους πίσω στη χώρα τους, πρωτοπόρους στους αγώνες και στις διεκδικήσεις.

Γιάννης Γκιόλας



Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ