ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία ξεκίνησε η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 μ.μ. |
Με επιτυχία ξεκίνησε η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Ξεκίνησαν σήμερα στο Ναύπλιο οι εργασίες της 6ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με θέμα: Η Αυτοδιοίκηση ενωμένων με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης», η οποία διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ναυπλιέων. Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «μέσα απ’ τον διάλογο που ξεκινά σήμερα στο Ναύπλιο, προτάσσοντας το αυτοδιοικητικό συμφέρον, ξεκινάμε μια συνεργασία, προκειμένου να επιλύσουμε ή να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της πολιτικής που μέχρι σήμερα ακολουθήθηκε».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης  δήλωσε τα εξής: «Η διοργάνωση της Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου είναι μία ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών μας, μεταξύ των Δήμων της Ελλάδος και της Γερμανίας, στο πλαίσιο της μεγάλης οικογένειας που όλοι ανήκουμε, στην οικογένεια της Ευρώπης . Κοινός μας στόχος είναι, μέσα από τη συνεργασία και τις συνέργειες των αυτοδιοικητικών δομών όλης της Ευρώπης, να ενισχυθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να στείλουμε το μήνυμα προς τις κεντρικές κυβερνήσεις πως μέσα από την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης των οικονομιών στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε με τον βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών μας».
Στην έναρξη των εργασιών παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Peter Schoof  Πρευσβης της Γερμανίας στης Ελλάδα, ο Roger Kehle Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ο Κωνσταντίνος Αγοραστός Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Gerhard Bayer Έπαρχος του Σβεμπις Χαλ και ο Hans Joachim Fuchtel Υφυπουργός και Επιτετραμένος της Καγκελαρίου για την Εληνογερμανική Συνέλευση.
Κατά τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συζητηθούν οι προοπτικές ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές της Ελληνογερμανικής Τοπικής και Περιφερειακής Συνεργασίας.
Επιπρόσθετα θα διεξαχθούν παράλληλες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την ανταλλαγή εμπειριών στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, τη σύναψη αδελφοποιήσεων μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή της νεολαίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις και φόρουμ με θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία και το επιχειρείν.
Η εκδηλωση έκλεισε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Καγκελαρίου της Γερμανίας προς τους συμμετέχοντες της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Δείτε παρακάτω κάποια μικρά αποσπάσματα από την έναρξη της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ