ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Το γυμνάσιο Ερέτριας στις εργασίες της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:57:00 μ.μ. |
Το γυμνάσιο Ερέτριας στις εργασίες της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο
 Το γυμνάσιο Ερέτριας συμμετείχε μετά από πρόσκληση στις εργασίες της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως και 5 Νοεμβρίου.


Εκεί παρουσιάσαμε στις 4 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο «Φουγάρο» το πρόγραμμα εταιρικής σύμπραξης συνεργασίας Erasmus+ μεταξύ των χωρών Ελλάδας και Γερμανίας, το οποίο υλοποιείται από το Γυμνάσιο Ερέτριας και το Theodor Frank Realschule του Teningen στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί Λυμπέρη Θεοδώρα και Cornelia Brucker παρουσίασαν το θέμα: «Από την πρώτη ύλη στο τελικό προϊόν», με παράλληλη αναφορά στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Δήμων Ερέτριας στην Ελλάδα και Teningen στη Γερμανία. Στο χώρο βιβλιοθήκης Γερμανοί και Έλληνες ακροατές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εισήγηση, ενώ τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία της η δήμαρχος Ερέτριας, κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ.
Επίσης, το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, το σχολείο μας τιμήθηκε κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου EDEN Open Classroom 2016: Open Schools for Open Societies «Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία» σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο European Distance Learning Education (EDEN) και τo Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Η βράβευση έγινε στο χώρο εκδηλώσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής και το σχολείο μας τιμήθηκε με τον τίτλο του Καινοτόμου Σχολείου (Innovative School) που πορεύεται ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος με της συμμετοχή και υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ από το 2013 μέχρι και σήμερα και έχει αναλάβει θέμα που προβάλλει την τοπική οικονομία και τα προϊόντα της (From the grape to wine-Από το σταφύλι στο κρασί).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ