ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

7ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε Ναύπλιο και Άργος την Κυριακή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:27:00 μ.μ. | |
7ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε Ναύπλιο και Άργος
 Μητρικός θηλασμός: μοναδικό δώρο ζωής για το παιδί από την πρώτη του ανάσα. Αναφαίρετο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Μακροχρόνιος μητρικός θηλασμός: “όπλο” προστασίας στον “πόλεμο” της φυσιολογικής και φυσικής θρέψης του παιδιού, ψυχικής και σωματικής.


Με επίκεντρο τις παραπάνω αλήθειες στο αναπτυξιακό μας σύστημα, επιστρέφουμε στη φύση και στον πολιτισμό της και αναθρέφουμε με το γάλα και το αίμα μας τα παιδιά μας.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, με πνεύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης δημιουργήθηκε το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (www.facebook.com/thilazo). Σήμερα αποτελείται από 44 ομάδες σε όλη τη χώρα και απαριθμεί περισσότερα από 54.000 μέλη.

Στην “από μητέρα προς μητέρα” προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον μητρικό θηλασμό συμβάλλει και η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αργολίδας (https://www.facebook.com/groups/NafplioThilasmos/?hc_ref=NEWSFEED ).

24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα παρέχεται εθελοντικά βοήθεια και ενημέρωση στις μητέρες, διαδικτυακά και δια ζώσης.

Στην Ελλάδα η εβδομάδα μητρικού θηλασμού γιορτάζεται, από το 1996, 1η με 7 Νοεμβρίου*. Από το 2010, με τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, γίνεται προσπάθεια η δημόσια εικόνα του μητρικού θηλασμού να ξαναγίνει οικεία και αυτονόητη, όπως είναι ο θηλασμός.

Με σεβασμό στο παιδί και στο “μαγικό” γάλα, η ομάδα της Αργολίδας συμμετέχει δυναμικά -χωρίς απουσία- για τέταρτη χρονιά στο εγχείρημα αυτό. Δύο τόποι συνάντησης της φετινής εκδήλωσης στην Αργολίδα για να διευκολυνθούν οι μητέρες.

ΑΡΓΟΣ Πλατεία Αγίου Πέτρου (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο)

ΝΑΥΠΛΙΟ Πλατεία Συντάγματος (σε περίπτωση κακοκαιρίας στην καφετέρια CIRCULO)


Στις 6 Νοεμβρίου λοιπόν, σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας, θα χτυπήσει δημόσια η “καρδιά” του μητρικού θηλασμού. Από τις 11 το πρωί, σας περιμένουμε και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό.

Τα παιδιά που θα θελήσουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε οπουδήποτε».

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στην ΑΡΓΟΛΙΔΑ , εδώ:

https://www.facebook.com/events/167824257002514/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010287703950&fref=ts
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ