Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα και τον Βασίλη Ζώη


Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Η φωτογραφία της ημέρας: 7+1 περίεργα πράγματα που κάνουν τα άλογα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. |
Η φωτογραφία της ημέρας: 7+1 περίεργα πράγματα που κάνουν τα άλογα
Έχουν και τα άλογα τα περίεργα και τα παράξενά τους, όπως το άλογο της φωτογραφίας που βρήκε την ευκαιρία να κυλιστεί στο χώμα. Πρόκειται για μια αγαπημένη συνήθεια των αλόγων ή οποία αποτελεί ιδιαίτερη ευχαρίστηση για τα ευγενικά τετράποδα. Δεν ειναι όμως το μόνο περίεργο ή παράξενο πράγμα που κάνουν τα άλογα...  

Τα άλογα λοιπόν:

1) Με τη βοήθεια και των δύο ματιών μπορούν να δούνε σχεδόν 360 μοίρες! Το εξίσου εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι όπου κοιτάνε, εκεί στρέφουνε και τα αυτιά τους! Οπότε να ξέρετε, αν στρέψουν τις αυτάρες τους σε εσάς, τότε σημαίνει ότι σας κοιτάνε.

2) Στην άγρια φύση αν είναι κοπάδι, τότε τον πρώτο λόγο έχει ...η γυναίκα! Ό,τι πει αυτή!
Το κοπάδι θα μετακινηθεί ύστερα από απόφαση της φοράδας κι όχι του επιβήτορα... και θα κατευθυνθεί το κοπάδι εκεί που θέλει αυτή... 
3) Ένα άλλο παράξενο που έχουν τα άλογα... έχουν πνεύμα ομαδικό! Σχεδόν ποτέ δεν θα δείτε όλα τα άλογα ενός κοπαδιού ”ξαπλωμένα”. Πάντα ένα τουλάχιστον θα είναι όρθιο και σε επαγρύπνηση για τυχόν κίνδυνο, ώστε να ειδοποιήσει και τα άλλα τα κοιμισμένα. Έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα, αναλαμβάνει καθήκοντα το επόμενο, και πάει λέγοντας!

4) Τα άλογα, δεν μπορούν να αναπνεύσουν και από το στόμα, παρά μόνο από τα ρουθούνια της μύτης! Επίσης, δεν μπορούνε να κάνουνε εμετό.
5) Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο χρονών είναι ένα άλογο από την ηλικία των 8-9 χρόνων και άνω!! Αλλά μέχρι αυτή την ηλικία, μπορούμε να το καταλάβουμε από τα δόντια τους. Αν χάσουμε το λογαριασμό μέχρι τότε και δεν έχουμε χαρτί γέννησης που να αναγράφει ημερομηνία, τότε ...κλάφτα Χαράλαμπε!
6) Ένα ακόμα περίεργο που έχουν τα άλογα, είναι ότι μπορούν και κοιμούνται... όρθια! Όταν συμβαίνει αυτό, τα πόδια τους ”κλειδώνουν” ώστε να μην πέσουν.

7) Τελευταίο παράξενο και περίεργο για τα άλογα που έχουμε να σας παρουσιάσουμε, είναι ότι τα άλογα μπορεί να κάνουνε την ανάγκη τους, έως και 15 φορές την ημέρα!! Οπότε καταλαβαίνετε γιατί οι αχυρώνες μυρίζουν έτσι...
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ