ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης εορτάστηκε στην Βραζιλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. |
Η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης εορτάστηκε στην Βραζιλία Η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, τιμήθηκε στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Φλωριανουπόλεως, πρωτευούσης της ομώνυμης της αγίας, πολιτείας Αγίας Αικατερίνης Βραζιλίας. 

Οι εορτασμοί, με προεξάρχοντα τον Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ταράσιο, ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής, 24 Νοεμβρίου 2016, με την παραλαβή των ιερών λειψάνων της Αγίας από το οικουμενικό παρεκκλήσιο του δικαστικού μεγάρου της πολιτείας. Εκεί φυλάσσονται δωρισμένα στην πολιτεία, εκ της ιεράς μονής όρους Σινά. Ακολούθησε η υποδοχή και περιφορά των ιερών λειψάνων στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου και εν συνεχεία έγινε ο Μέγας Εσπερινός Της .
 Την κυριώνυμο τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ταρασίου, με ιερουργό τον Αρχιμανδρίτη και εφημέριου του ναού π. Αγαθάγγελο Καρκαγκέλη και συλλειτουργούντων των κληρικών της μητροπόλεως ιερομόναχων π. Παύλου Ταμανίνι και π. Ανδρέα Σπεράντιο Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο επί τούτου εκ της κοινότητος Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως προσελθών, αναγνώστης Ευστάθιος Ζανάκης.
Προ της απολύσεως τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη, η εορτάζουσα πρόεδρος της Φιλοπτώχου αδελφότητος Αικατερίνη Κομνηνού για την αρωγή της στην ενορία και στην Ελληνική κοινότητα. Ο Σεβασμιώτατος περικόσμησε την τιμηθείσα, με επιστήθιο μετάλλιο της Παναγίας.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Μητροπολίτης με την συνοδεία του, μετέβησαν στον καθεδρικό Ρωμαιοκαθολικό ναό της Αγίας Αικατερίνης όπου προσεκόμισαν το ιερό λείψανο της Αγίας, προς ευλογία. Έτυχε θερμής υποδοχής υπό του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Γουίλσον ο οποίος και ετέλεσε ειδική δέηση της οποίας επακολούθησε λιτάνευση του ιερού λειψάνου, στους δρόμους της Φλωριανούπολης.
Το Σάββατο το πρωί, στον Ναό του αγίου Νικολάου, έγινε από τον Μητροπολίτη Ταράσιο διανομή τροφίμων, τα οποία είχε προετοιμάσει η φιλόπτωχος αδελφότητα, σε 120 άπορους και εμπεριστάτους.

Το απόγευμα μετά από πρόσκληση της συζύγου του κυβερνήτη της πολιτείας Μαρίας Αντζέλικα Κολόμπο, ο Μητροπολίτης Ταράσιος, ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος και ο Ευστάθιος Ζανάκης μετέβησαν στην κυβερνητική κατοικία, όπου έτυχαν δεξιώσεως και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να δούνε συλλογή με βυζαντινές αγιογραφίες, τις οποίες έχει φιλοτεχνήσει η ίδια η πρώτη κυρία.
Την Κυριακή τελέσθηκε αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην οποία παρέστησαν και οι τρείς εντόπιοι άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κλήρος και ο λαός μετέβησαν στο παρακείμενο του Ναού κτήριο όπου με ειδική τελετή έγινε ονοματοδοσία της κεντρικής αίθουσας δεξιώσεων ως «Αίθουσα Πατριάρχου Βαρθολομαίου». Τα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής πλάκας και η ονοματοδοσία έγιναν προς τιμήν του Αργυρού Ιωβηλαίου Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Στην συνέχεια η Ελληνική Κοινότητα, παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Ποιμενάρχου κατά την οποία του επέδωσαν τιμητική πλακέτα για τα 15 χρόνια Αρχιερατείας του. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε και επέδωσε αναμνηστικά της επισκέψεως του δώρα προς όλους.

Την Δευτέρα το πρωί 28 Νοεμβρίου ο Αρχιερέας επέστρεψε τα ιερά λείψανα της αγίας στο δικαστικό μέγαρο και με σύντομη δέηση τα επανατοποθέτησε στον προκυνηματικό τους χώρο στο Οικουμενικό παρεκκλήσιο της Αγίας. Τα ιερά λείψανα υποδέχτηκε ο εκεί φύλακας τους, ορθόδοξος διάκονος π. Πέτρος-Παύλος Ραιμούντο μαζί με τον Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Μεϊντάνη εφημέριο Κουριτίμπας και εκπρόσωπο της διοικήσεως των δικαστηρίων. Το μεσημέρι στο Κυβερνείο ο κυβερνήτης της Αγίας Αικατερίνης Ιωάννου Ραϊμούντο Κολόμπο, υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Ταράσιο συνοδευόμενο από τους αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο, τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Φλωριανουπόλεως Αοσέο Νέβες και τον Ευστάθιο Ζανάκη. Κατά τις συνομιλίες ο Κυβερνήτης υποσχέθηκε ότι η επόμενη συνέλευση των Ορθοδόξων επισκόπων Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής που προγραμματίσθηκε για το ερχόμενος έτος στην Φλωριάνουπολη θα τύχει κάθε δυνατής υποστηρίξεως από την τοπική κυβέρνηση. Το βράδυ ο Μητροπολίτης ανέχωρησε αεροπορικώς για το Σάο Πάολο, την μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, προς ποιμαντική επίσκεψη των εκεί Ορθοδόξων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ