ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εκδρομή της "Ελληνικής Παράδοσης" στην Αμφίκλεια Φθιώτιδος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:03:00 π.μ. |
Εκδρομή της "Ελληνικής Παράδοσης" στην Αμφίκλεια Βοιωτίας

Το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου, ο σύλλογος "Ελληνική Παράδοση" πραγματοποίησε εκδρομή στην Αμφίκλεια Βοιωτίας,που συνδυάστηκε με περιήγηση στις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής.

Ορμητήριο μας αποτέλεσε ο ξενώνας "Δαδί" (ΔΑΔΙ Αρχοντικό Παρνασσού) στην Αμφίκλεια, καθώς και το "Τετράπολις" (Tetrapolis '' Xenonas ''Parnassos - Ski Resort") με οικοδεσπότη τον φίλο μας Christos Prassakis!

Τις μέρες που βρεθήκαμε εκεί περιηγηθήκαμε στα σοκάκια της όμορφης Αμφίκλειας και επισκεφθήκαμε το μουσείο άρτου που εδρεύει εκεί, το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα 5 στην Ευρώπη!

Επίσης επισκεφθήκαμε τα πολύ όμορφα και παραδοσιακά γύρω χωριά, με αποκορύφωμα την πανέμορφη Αγόριανη, η οποία επιφυλάσσει στον επισκέπτη και μια μικρή έκπληξη:έναν πανέμορφο μικρό καταρράκτη, μόλις 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία...

Καθώς δεν μας χώριζε μεγάλη απόσταση, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και μια επίσκεψη στο ιστορικό Χάνι της Γραβιάς, όπου με αρχηγό τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, στις 8 Μαϊου 1821, οι Έλληνες έδωσαν μια πολύ σημαντική μάχη κατά τη διάρκεια του εθνικού ξεσηκωμού ενάντια στους Τούρκους.

Το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε στο Πνευματικό Κέντρο Αμφίκλειας μια υπέροχη παράσταση αφιερωμένη στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, με τίτλο "Κ.Π Καβάφης: απ΄έξω και τραγουδιστά" με την "Ομάδα Καβάφης" του πολιτιστικού Οργανισμού άνω Σύρου. Προσκεκλημένος στην εκδήλωση, αναλαμβάνοντας την αφήγηση κάποιων ποιημάτων, ήταν ο Αλέξης Κωστάλας!

Το τριήμερο έκλεισε με επίσκεψη στην ιστορική Μονή Δαδίου ή Παναγία η Γαυριώτισα, καταλήγοντας στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και στην ξακουστή και κοσμοπολίτικη Αράχωβα...

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του συλλόγου που συμμετείχαν σε αυτή την εκδρομή, γράφοντας με την υπέροχη παρέα τους καινούριες και όμορφες αναμνήσεις στο μεγάλο βιβλίο των εμπειριών του συλλόγου...

Τέλος, ευχαριστούμε τον Christos Prassakis για την άψογη φιλοξενία του όλες τις ημέρες που βρεθήκαμε εκεί...

Εις το επανιδείν!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ