ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Γιορτάστηκε στο Ναύπλιο η Ημέρα της Εθνικής Αντιστάσεως

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:08:00 μ.μ. |
Γιορτάστηκε στο Ναύπλιο η Ημέρα της Εθνικής Αντιστάσεως
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στο Ναύπλιο έγινε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 με επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.
Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Την δοξολογία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής, μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφανιών στο Μνημείο πεσόντων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.
 Παρόντες στον εορτασμό, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Βουλευτές του νομού Γ. Γκιόλας, Γ.Ανδριανός, και Γ.Μανιάτης ωάννης Μανιάτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης, εκπρόσωποι των σωματων ασφαλείας και του στρατού και εκπρόσωποι φορέων και αντιστασιακών οργανώσεων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ