ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Η Ύδρα γιόρτασε τον πολιούχο της Νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. |
Η Ύδρα γιόρτασε τον πολιούχο της Νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο
Με θρησκευτική λαμπρότητα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 το ιστορικό και ένδοξο νησί της Ύδρας γιόρτασε την μνήμη του Πολιούχου Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχής της Κιάφας, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πατρών κκ Χρυσοστόμου. 
Η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κκ Εφραίμ, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πατρών κκ Χρυσοστόμου, του θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων κκ Αντωνίου και συμμετείχαν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος και Γ.Α.Ε. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Ιερολογιώτατος Διάκονος της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δαρδανός αλλά και άλλοι πολλοί ιερείς που παρευρίσκονται στην Ύδρα για να τιμήσουν την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου.
Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε χορός ψαλτών υπό την χοραρχίαν του Καθηγητή κ. Γεωργίου Ζήσιμου. Τις ιερές ακολουθίες μετέδωσε ο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας. Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως και ο Παρακλητικός κανόνας του Νεομάρτυρος. Την επομένη της πανηγύρεως τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, κτιτορικό μνημόσυνο, και η διανομή του μήλου του Αγίου.
Η ιερή λιτανευτική πομπή από τον ναό του Αγίου, διήλθε από την οδό Μητροπολίτου Ύδρας Ιεροθέου, την οδό Α. Μιαούλη, μέρος του λιμανιού της Ύδρας καταλήγοντας έξω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην εξέδρα όπου τελέστηκε δέηση από τους Αρχιερείς και στη συνέχεια έγινε η απόλυσης.
 Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κκ Εφραίμ απεύθυνε χαιρετισμό προς τους πιστούς, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και κλείνοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ