Ζωντανή μετάδοση του αγώνα πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής
ΑΧΑΓΙΑ 82 – ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Σπείρα αρχαιοκάπηλων αναζητούσε θησαυρούς στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. |
Σπείρα αρχαιοκάπηλων αναζητούσε θησαυρούς στην Αργολίδα
 Οι άνδρες της Αστυνομίας στο Ναυπλίο θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις των δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν τρεις Έλληνες ηλικίας 33, 43 και 41 χρόνων, ένας 38χρονος Μολδαβός και ένας 33χρονος Ρουμάνος και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για να κάνουν έλεγχο.

Πλήρως εξοπλισμένα ήταν τα μέλη μιας ομάδας Ελλήνων και αλλοδαπών επίδοξων «Ιντιάνα Τζόουνς», οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς την στιγμή που ξεκινούσαν για να αναζητήσουν κρυμμένους θησαυρούς ή αρχαία αντικείμενα θαμμένα στο χώμα της Αργολίδας.

Οι άνδρες της τοπικής Αστυνομίας θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις των δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν τρεις Έλληνες ηλικίας 33, 43 και 41 χρόνων, ένας 38χρονος Μολδαβός και ένας 33χρονος Ρουμάνος και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για να κάνουν έλεγχο. Στα δυο οχήματα βρέθηκαν τρεις ασύρματοι με τους οποίους θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους οι «κυνηγοί» θησαυρών, αλλά και μια χρυσή λίρα και διάφορα χρυσαφικά που εκτιμάται ότι προέρχονταν από λαθρανασκαφές.

Μαζί με αυτά, κατασχέθηκαν δυο σιδερολοστοί και δυο ανιχνευτές μετάλλων και οι δράστες ομολόγησαν πως είχαν σκοπό να κάνουν ανίχνευση για αρχαία αντικείμενα και τιμαλφή σε μια περιοχή της Νέα Κίου. Και οι πέντε συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν΄
στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ