Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Διάλεξη του Γιώργου Στείρη στον ΔΑΝΑΟ με θέμα: «Η σύγχρονη δημοκρατία και τα δεινά της: λαϊκισμός, μεσσιανισμός, ελιτισμός»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. |
Διάλεξη του Γιώργου Στείρη στον ΔΑΝΑΟ με θέμα: «Η σύγχρονη δημοκρατία και τα δεινά της: λαϊκισμός, μεσσιανισμός, ελιτισμός»
  Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει ο κ. Γεώργιος Στείρης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
θέμα: «Η σύγχρονη δημοκρατία και τα δεινά της: λαϊκισμός, μεσσιανισμός, ελιτισμός».

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο κ. Γεώργιος Στείρης

Είναι Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και

Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιβέρι Αργολίδας.

Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο ΄Αργους και στη συνέχεια σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μετά την αποφοίτησή του συνέχισε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε

διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία.

΄Εχει διδάξει και διδάσκει, πέραν του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στα Πανεπιστήμια Κονέκτικατ και ΄Εμορυ των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη και στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Καζακστάν.

Είναι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Χίου για την προσφορά του στην προαγωγή της φιλοσοφικής έρευνας ( 2012 ).

Επίσης, του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο του Εθνικού Πανεπιστημίου του Καζακστάν για την προσφορά του στη μελέτη της αραβικής φιλοσοφίας ( 2015 ).

΄Εχει δημοσιεύσει έξι επιστημονικά βιβλία στα ελληνικά και δύο στα αγγλικά. ΄Εχει επίσης δημοσιεύσει 47 επιστημονικά άρθρα

( σε πέντε διαφορετικές γλώσσες ).

΄Εχει δώσει διαλέξεις και συμμετάσχει ως ομιλητής σε 40 επιστημονικά συνέδρια στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.

Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και κριτής επιστημονικών περιοδικών και προγραμμάτων στις ΗΠΑ, το Βέλγιο και τη Μεγάλη Βρετανία.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ