ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Μελισσοκόμοι και τυροκόμοι εν δράση στη ΣΕΚ Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. |
Μελισσοκόμοι και τυροκόμοι εν δράση στη ΣΕΚ Επιδαύρου
 Στο μάθημα μελισσοκομικοί χειρισμοί της ΣΕΚ Επιδαύρου, σε μία ζεστή κι ηλιόλουστη μέρα, οι σπουδαστές εκπαιδεύτηκαν στην χειμερινή προετοιμασία των μελισσιών.
Αφού διαπιστώσαν ότι οι γόνοι των μελισσιών ελαττώνονται, εφάρμοσαν θεραπευτική αγωγή κατά της βαρρόα σε όλες τις κυψέλες τοποθετώντας ταινίες εμποτισμένες στη δραστική ουσία φλουμεθρίνη 3,6%. 
Τροφοδότησαν με ζαχαροζύμαρο κάθε μελίσσι πάνω στη μελισσόσφαιρα. Αφαίρεσαν τις άδειες κηρήθρες με σκοπό να επιτύχουμε την αποτελεσματικότερη οργάνωση του μελισσοσμήνους. 
Τέλος θερμομόνωσαν με κηρόπανο επάνω στους κηρηθροφορείς αφήνοντας αέρα 3 εκατοστά εμπρός και πίσω. Με τα μέτρα αυτά αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος των χαμηλών θερμοκρασιών και των επιπτώσεών του. 
Επίσης σπουδαστές του τμήματος Τυροκομίας Γαλακτοκομίας επισκέφθηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας. Εκεί τους υποδέχθηκε η καθηγήτρια και διευθύντρια του Εργαστηρίου κυρία Έφη Τσακαλίδου κι οι συνεργάτες της. Ξεναγήθηκαν σε άνετους εργαστηριακούς χώρους, τόσο εκπαιδευτικούς όσο και ερευνητικούς, καθώς επίσης και στο πιλοτικό τυροκομείο με θαλάμους ωρίμανσης και συντήρησης τυριών. 
Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές της ΣΕΚ Επιδαύρου αισθάνονται ευγνώμονες τόσο για τη συνάντηση όσο και για την πρωτοβουλία της καθηγήτριας να τους δωρήσει οξυγαλακτικές καλλιέργειες για κασέρι, γραβιέρα και φέτα για 1000 λίτρα γάλακτος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ