ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Καζάρμα: Η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης στην Αργολίδα μέσα από σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:13:00 μ.μ. |
Καζάρμα: Η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης στην Αργολίδα μέσα από σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες
 Η Ακρόπολη της Καζάρμας, είναι μια σχετικά μικρή οχυρωματική κατασκευή και βρίσκεται επί του αρχαίου δρόμου Άργους – Ναυπλίου – Επιδαύρου. Κατασκευάστηκε πιθανότατα από τους Αργείους και βρισκόταν προφανώς στα σύνορα των αρχαίων πόλεων – κρατών Άργους και Επιδαύρου, ενώ ανακατασκευάστηκε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους.

Τα τείχη της (πλάτος 2.50 μέτρων και σωζόμενο ύψος 5.20 μέτρων) είναι κατασκευασμένα με το πολυγωνικό σύστημα και χρονολογούνται πιθανότατα τον 4ο π.Χ αιώνα.
Το φρούριο έχει τέσσερις κυκλικούς πύργους, την κυρίως πύλη στη δυτική πλευρά και την πλαϊνή είσοδο στα ανατολικά. Υπάρχει πρόσβαση από την ανατολική πλευρά του λόγου, όπου υπάρχει δρόμος.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκεται και η Μυκηναϊκή γέφυρα, γνωστή ως Γέφυρα του Αρκαδικού ή Γέφυρα της Καζάρμας, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης.

Η μυκηναϊκή γέφυρα της Καζάρμας (διαστάσεις 22 Χ 5, 60 Χ 4 μ.) βρίσκεται στο 15ο χιλιόμετρο του δημόσιου δρόμου Ναυπλίου-Επιδαύρου. Είναι κατασκευασμένη με μεγάλες ακατέργαστες ασβεστολιθικές πέτρες με το χαρακτηριστικό μυκηναϊκό (κυκλώπειο) τρόπο κατασκευής χωρίς συνδετικό υλικό. Πρόκειται για χαρακτηριστική μνημειακή κατασκευή της Μυκηναϊκής Εποχής.
Η γέφυρα της Καζάρμας κατασκευάσθηκε κατά την μυκηναϊκή εποχή, γύρω στο 1300 π.Χ. και βρίσκεται κατά μήκος ενός καλοκατασκευασμένου μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε τις Μυκήνες και την Τίρυνθα με την Επίδαυρο.

Η μυκηναϊκή γέφυρα της Καζάρμας χρησιμοποιείται και σήμερα από τους κατοίκους της περιοχής.
Κείμενο Φωτογραφίες  
Μνήμες Παράδοση 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ