Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Χαιρετισμός του Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου Χρυσαδάκου Σταύρου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:04:00 μ.μ. |
Χαιρετισμός του Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου Χρυσαδάκου Σταύρου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Ελληνογερμανική  Συνέλευση
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
Πολίτες της Πελοποννήσου

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ στο Ιστορικό Ναύπλιο , οχι για γλέντι , ούτε για φιέστες και πανηγύρια .
Σας καλέσαμε εδώ , για να ενώσουμε τις φωνές μας και να δώσουμε μια ηχηρή και δυναμική απάντηση σε μια πρόκληση .

Σε μία ανθελληνική και αντιδημοκρατική πρόκληση , η οποία εξελίσσεται εδώ , δίπλα μας στον ιστορικό χώρου του Βουλευτικού .Εκεί που οι πρώτες κυβερνήσεις , μετά την απελευθέρωση , πάσχιζαν να συγκροτήσουν το Ελληνικό Κράτος , σήμερα στον ίδιο χώρο , κάποιοι άλλοι σχεδιάζουν την λεηλασία του Ελληνικού Κράτους .Μελετούν μεθόδους αποστέρησης του, από πόρους και εργαλεία , πολύτιμα και αναγκαία για να βγει από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση .

Η πρόκληση έχει όνομα και ταυτότητα .

Είναι το συνέδριο – συνέλευση της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας .
Η δήθεν « ελληνογερμανική συνεργασία» είναι παιδί της συμφωνίας του
Γ. Παπανδρέου με την κα Μερκελ το έτος 2010 ,στην αφετηρία της μνημονιακής πορείας .

Ελληνογερμανική Συνεργασία . Ενας τίτλος παραπλανητικός που δεν αντιστοιχεί στο περιεχόμενο της συμφωνίας .

Είναι μία σχέση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των γερμανικών συμφερόντων .
Δεν στηρίζεται στην ισοτιμία των εταίρων , στον αλληλοσεβασμό και την κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων κάθε πλευράς .

Δεν στοχεύει στην υποβοήθηση του πλέον αδύναμου , αλλά στην εκμετάλλευση και την καταλήστευση αυτού .

Επιχειρεί να διευκολύνει την διείσδυση του γερμανικού κεφαλαίου στην Ελληνική Αγορά με προνομιακούς και αποικιακούς όρους .


Εμείς οι Αυτοδιοικητικοί που υπογράφουμε το κάλεσμα . είμαστε υπέρ της συνεργασίας της Χώρας μας , με άλλες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου .
Είμαστε υπέρ της συνεργασίας θεσμών και οργάνων όπως η Τοπική Αυτοδιοικηση , οι Περιφέρειες , τα Επιμελητήρια, οι Εργατικές και Συνδικαλιστικές Ενώσεις και Οργανώσεις .
Είμαστε υπέρ των συνεργασιών που στηρίζονται στην ισοτιμία , τον σεβασμό και επιδιώκουν το αμοιβαίο όφελος σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας .
Είμαστε κατά της απομόνωσης και της περιχαράκωσης της Χώρας .
Αλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν και απραγματοποίητο στις σημερινές διεθνείς συνθήκες.Απευθυνόμαστε στους εταίρους αυτού του «μορφώματος» .

Κε Φούχτελ
Εσείς και οι συνεργάτες σας , είστε ανεπιθύμητοι όπως και οι συμβουλές σας , από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού .
Σταματήστε να χρησιμοποιείτε την Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα , ως το μακρύ χέρι των διαφόρων γερμανικών οικονομικών κέντρων .
Η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να μας προσφέρετε , είναι να αποχωρήσετε από τούτο το τόπο .
Πάρτε μόνο μαζί σας την απαίτηση του Ελληνικού Λαού για απόδοση δικαιοσύνης ,για τις θηριωδίες του Ναζισμού στη χώρα μας .Μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ .
Σταματήστε να λειτουργείτε , ως ενδιάμεσοι , μεσίτες και τσαμπάσηδες για το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Λαού .

Δεν έχετε καμία εντολή εκποίησης . Δεν έχετε καμία ανάλογη εξουσιοδότηση και νομιμοποίηση.

Σας θυμίζουμε ότι πήρατε την λαϊκή εντολή για να διαχειριστείτε , να διαφυλάξετε και να επαυξήσετε το δημόσιο πλούτο και τα δημόσια αγαθά .
Πολύ Σύντομα ο εντολέας – ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός – θα ζητήσει απολογισμό πεπραγμένων και να είστε βέβαιοι ότι θα καταλογίσει βαρύτατες ευθύνες σε όσους υπηρέτησαν τα μνημόνια της καταστροφής .Στους αυτοδιοικητικούς που «συμμετέχουν» σε αυτό το παιχνίδι ,
τους υπενθυμίζουμε ότι η Αυτοδιοίκηση , σε όλες τις κρίσι μες στιγμές της διαδρομής του Εθνους μας , βρέθηκε στο πλευρό και αρωγός του δοκιμαζόμενου λαού .
Αποτελεί τραγικό λάθος , κυρίαρχη επιδίωξη του θεσμού να αποτελεί η προώθηση και εφαρμογή των Οικονομικών Ζωνών , όπως η διεκδίκηση της ιδιοκτησία ς των ΣΔΙΤ .
Οι υπέρμαχοι αυτών των επιλογών , είναι ανιστόρητοι , βρίσκονται πολύ μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας , και είναι και επικίνδυνοι .

Τους καλούμε να πάρουν άλλο δρόμο . Αυτό το δρόμο που οδηγεί σήμερα στο Εργατικό Κέντρο του Ναυπλίου .
Εκεί όπου σε λίγο θα συναντηθούν οι δυνάμεις εκείνες που διεκδικούν σταθερά , χωρίς μικροϋπολογισμούς και χωρίς ταλαντεύσεις , με γνώση , και με πάθος τα δίκια του Λαού μας .
Η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας , η καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων ,όπως και η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου , αποτελούν τα αιτήματα πίσω από τα οποία οφείλουν να στρατευθούν .
Σε κάθε άλλη επιλογή τους , θα μας έχουν αντίπαλους και η Ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί τους .Πολίτες της ΠελοποννήσουΜε μαζικούς και οργανωμένους αγώνες, σαν τον σημερινό, μπορούμε
να ανατρέψουμε τα μνημόνια της υποτέλειας και της υποταγής ,
να διασφαλίσουμε την Ανεξαρτησία της Χώρας μας και την λειτουργία της Δημοκρατίας .
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ