ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπ. Τζόκα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:47:00 μ.μ. |
Ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπ. Τζόκα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Ελληνογερμανική Συνέλευση
 Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή για τους σπεκουλαδόρους της όποιας κατεύθυνσης: ως αιρετοί είμαστε υπέρ της ανάπτυξης ισότιμων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς και όλους τους οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, και όλου του κόσμου και αυτό επιδιώκουμε και αυτό κάνουμε.

Όμως, εδώ, δεν πρόκειται περί τούτου. Εδώ πρόκειται για πράξη υποτέλειας, όσο και αν την πασπαλίζουν με χρυσόσκονη, όσο και αν θεωρούν τους πάντες ηλιθίους, όσο και αν επιχειρούν λοβοτομή στην ελληνική κοινωνία.

Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» και τα παιδιά της, όπως το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας» δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας.

Είναι τρεις θεσμοί οι οποίοι προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010,την εποχή της ένταξής της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων.

Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο. Τότε την καταγγείλαμε ως Σύριζα… τότε δεν μετείχε και το ντε λινκε. Σήμερα όλα είναι αλλιώς. Έχουν μεταλλαχθεί και το μαύρο έγινε ξαφνικά άσπρο και οι καταγγελίες έγιναν φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.

Εμείς όμως συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Και τότε που αποκαλύψαμε τους στόχους της επονείδιστης αυτής για τη χώρα μας συμφωνία και σήμερα: Οι στόχοι της ελληνογερμανικής συνέλευσης είναι:

1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Στο στόχαστρο είναι η Κοινωνική Πρόνοια, ο υγειονομικός τομέας, η Ύδρευση και Αποχέτευση, ο Τουρισμός, η «αποτελεσματική» οργάνωση της διοίκησης των δήμων, τα απορρίμματα - απόβλητα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - ενεργειακά ζητήματα, οικονομικά της Τοπικής Διοίκησης.

2. Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ. Τότε ξεσηκωθήκαμε και αποτρέψαμε την δουλική αυτή πράξη. Σήμερα κάνουμε το ίδιο.

3. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Τα θέματα, εξάλλου, της ελληνογερμανικής αυτής Συνέλευσης, προδίδουν και το στόχο, που δεν είναι άλλος από την εκποίηση όλων αυτών που ενδιαφέρονται τα γερμανικά συμφέροντα. Για να εξυπηρετηθούν, δηλαδή, μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός είναι ότι η τρόικα δεν έφερε μαζί της μόνο φτώχεια και ανυποληψία στην Ελλάδα….έφερε και άλλα δεινά. Έφερε και διάφορους τοποτηρητές, οι οποίοι βομβαρδίζουν με νουθεσίες τους ιθαγενείς με στόχο να τους κάνουν βαθμιαία «σωστούς» Ευρωπαίους. Οι αυτοδιοικητικοί δεν χρειάζονται πλέον τους δημοσίους υπαλλήλους!! Αυτούς τους απολύουν….έχουν τον γερμανό τους για δωρεάν ...κατάρτιση και την task force ως αντ΄αυτού κυβέρνηση.

Και αυτοί δουλεύουν πυρετωδώς και με ταχύτατες διαδικασίες. Αυτά τα δύσμοιρα χρόνια οι ελληνογερμανικές συνελεύσεις δίνουν και παίρνουν. Οι εκχωρήσεις υπηρεσιών των Δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα προχωρούν ταχύτατα. Οι Δήμοι μετατρέπονται σε μικρά ΤΑΙΠΕΔ. Η μεταφορά τεχνογνωσίας λειτουργεί ως πρόσχημα και ως διασφάλιση της μετέπειτα ανάθεσης έργων και υπηρεσιών της δημοτικής δραστηριότητας σε γερμανικούς ομίλους και επιχειρηματίες. Ξεπούλημα των πάντων στα αφεντικά για ένα ξεροκόμματο….

Η σπουδή είναι πρωτόγνωρη. Συναντήσεις και συνελεύσεις παντού. Στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο αργότερα και ο κατάλογος μακρύς…..αργότερα στη Νυρεμβέργη και τώρα εδώ στο ιστορικό Ναύπλιο. Να μαγαρίσουν και την πρώτη πρωτεύουσα της πατρίδας μας Ο φουχτελισμός ως ανώτατο στάδιο του ραγιαδισμού. Και το αποκορύφωμα το γλύψιμο… τον αναβαπτισμό του κ.Φούχτελ σε «Φούχτελο» και «Φουχτουλάκη» και Φουχτελόπουλο, καθώς και με άλλα λογοπαίγνια από παρόμοιους «εξυπνάκηδες» και γλείφτες - ραγιάδες.

Και πριν λίγα χρόνια και η παράσταση… Σε μια δακρύβρεχτη, μελοδραματική, χολυγουντιανού τύπου πρόζα…..πρόζα όχι επιθεώρηση…στην πρόζα λοιπόν αυτή, η καγκελάριος Μέρκελ, μιλώντας στους συμπατριώτες της, ομολογεί συγκινημένη ότι τον απεσταλμένο της στην Ελλάδα, τον τοποτηρητή της, τον αγαπούν οι Έλληνες. Απόδειξη τούτου ότι τον έχουν βαπτίσει Φούχτελο, από Φούχτελ. Τον θεωρούν δηλαδή δικό τους άνθρωπο!!! Μεταξύ του ακροατηρίου ήταν και ο Φούχτελ, ο οποίος συγκινείται και δακρύζει.. Συγκινητική στιγμή, όταν ένας κατά τεκμήριο ψυχρός Γερμανός, λυγίζει… Τέτοιοι χαρακτήρες λυγίζουν μόνο υπό την επήρεια ενός καλού λόγου, ή μιας «ξελιγωμένης» γυναικείας ματιάς.

Γιατί, όμως, τέτοιες σκηνές με παραπέμπουν σε ιθαγενείς και αποικιοκράτες; Γιατί μου θυμίζουν τους ιθαγενείς που φιλούσαν τα χέρια των καλών Άγγλων αποικιοκρατών; Γιατί μου θυμίζουν τον Γερμανό Διοικητή της Ακροναυπλίας που καμώνονταν τον καλό στους κρατούμενους κομμουνιστές που του παρέδωσαν οι Έλληνες φασίστες, αλλά συνέχιζε να τους κρατάει στο κάτεργο; Γιατί μου θυμίζει τις φιλέσπλαχνες αμερικανίδες κυρίες της δεκαετίας του 50; Γιατί μου θυμίζει σκηνές τραγικών εποχών, όταν οι Έλληνες ηγήτορες έλεγαν στον αμερικανό τοποτηρητή….ιδού ο στρατός σου….;

Ξέρω γιατί. Γιατί τρέμω στην ιδέα ότι πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Ράιχενμπαχ και υπουργός Εσωτερικών ο Φούχτελ….. και από κοντά όλοι αυτοί οι συνεργάτες, όπως τότε στην γερμανική κατοχή.

Ο σχεδιασμός της υποτέλειας βασίζεται σε δύο άξονες: σε μία πολιτική από τα «χαμηλά» δηλαδή σε συνεργασίες μεταξύ ΟΤΑ-εμπειρογνωμόνων-επιχειρηματιών και «κοινωνίας πολιτών»!!!, στον οποίο εντάσσεται και η Ελληνογερμανική Συνέλευση και σε μία πολιτική σε ανώτερο επίπεδο μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών-ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ από ελληνικής πλευράς και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας με τη συμμετοχή της TASK FORCE.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Γερμανού πρόξενου Βόλφανγκ Ομπερμάιερ ότι οι ειδικοί που θα παρέχουν συμβουλές στα πεδία συνεργασίας της ελληνικής και γερμανικής Τ.Α θα είναι πρώην στελέχη γερμανικών εταιρειών, τα οποία θα υπηρετήσουν το στόχο να «αυξήσουμε το ενδιαφέρον των γερμανικών εταιρειών και επενδυτών.

Το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος και με ευπρεπή τρόπο είναι ότι αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η συνέχιση των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ και το 6ο Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.

Εμείς οι αιρετοί που αντιπροσωπεύουμε το λαό και σύσσωμος ο ελληνικός λαός να μην υποστεί άλλη μια ήττα: Να μην επιτρέψουμε η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη.

Η απάντηση μας στην πρόκληση θα πρέπει να είναι μαζική και δυναμική. Να απαντήσουμε με τις πιο φωτεινές πράξεις του ελληνικού λαού. Να απαντήσουμε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν ήταν μάταιες.

Εμείς απαντάμε με τη θυσία των τεσσάρων Επονιτών στο Κάστρο του Υμηττού, των έντεκα Επονιτών της Καλλιθέας, της Ηλέκτρας Αποστόλου, της Λέλας Καραγιάννη, της Ιουλίας Μπίμπα, της Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Ακόμα, με την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, το ολοκαύτωμα της Κανδάνου, της Βιάννου, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Μεσοβούνου της Πτολεμαίδας και τόσα άλλα.

Απαντάμε και απαιτούμε από τον κ. Φούχτελ και την κυβέρνηση του να σεβαστούν αυτή τη χώρα και την ιστορία της. Ως έμπρακτη κίνηση τέτοιου σεβασμού είναι να σταματήσει ο Φούχτελ και η Γερμανική κυβέρνηση τις ενέργειες κυριαρχίας και να προχωρήσουν στην απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, στην καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, στην αποζημίωση των θυμάτων, στην επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και στην αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Απαντάμε:

«ΚΥΡΙΕ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ»

Γιατί εμείς είμαστε κληρονόμοι αυτής της στέρεας γης που σφυρηλατήθηκε από την Ιστορία. Σε πόλεις κτισμένες πάνω σε άλλες πόλεις. Που πάντα πιστεύαμε ότι, όσες από αυτές και αν ερημωθούν από τους ανέμους που σαρώνουν τον χρόνο, πάντα θα βρίσκουν άλλες από κάτω για να μας κρατούν ζωντανούς.

Γιατί έτσι πρέπει να είναι και έτσι πρέπει να γίνει, γιατί η ψυχή μας κραυγάζει

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ….
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ