ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Χιλιάδες Αμερικανοί στους δρόμους κατά του Τραμπ: «Δεν είναι ο πρόεδρός μας» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. |
Χιλιάδες Αμερικανοί στους δρόμους κατά του Τραμπ: «Δεν είναι ο πρόεδρός μας» (βίντεο)
 Με το σύνθημα «Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι σε μια φασιστική Αμερική» («No Trump, no KKK, no fascist USA») δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, αμφισβητώντας έμπρακτα το αποτέλεσμα των εκλογών. Σε τουλάχιστον δέκα μεγαλουπόλεις σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στον θρίαμβο του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές 2016.


Στην Ατλάντα, το Οστιν, τη Βοστώνη, το Σικάγο, το Ντένβερ, τη Φιλαδέλφεια, το Πόρτλαντ, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ και την Ουόσινγκτον οι διαδηλωτές κραύγαζαν εν χορώ «Αυτός δεν είναι ο δικός μου Πρόεδρος». Σημεία συνάθροισης ήταν ακίνητα ιδιοκτησίας Τραμπ, όπως το Διεθνές ξενοδοχείο Τραμπ στην Ουόσινγκτον, αλλά και ο ίδιος ο Λευκός Οίκος.

Στη Νέα Υόρκη, στην είσοδο του Πύργου Τραμπ, η ποπ-σταρ Λέιντι Γκάγκα διαδήλωσε και αυτή κατά του νεοεκλεγέντα Προέδρου ανεβασμένη πάνω σε ένα απορριματοφόρο όχημα. Στην αμερικανική μητρόπολη το συγκεντρωμένο πλήθος απέκλεισε την πολυσύχναστη 5η λεωφόρο, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις κάποιων θερμόαιμων. Χαρακτηριστικό πολλών διαδηλώσεων ήταν η συμβολική κακομεταχείριση της αμερικανικής σημαίας: Άλλοι την έκαψαν και άλλοι την ύψωσαν ανάποδα, εις ένδειξιν εθνικής ντροπής και διαμαρτυρίας. Στην μεγάλη τους πλειονότητα οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις που υποστηρίζει ο Τραμπ. Γι' αυτό και ακούγονται συνθήματα όπως «Εάν σηκώσει τείχος, εμείς θα το ρίξουμε». Την ίδια στιγμή, απορριματοφόρα οχήματα δημιούργησαν έναν κλοιό γύρω από τον Πύργο Τραμπ.

Στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια υπήρξαν βανδαλισμοί στα τοπικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας υπέρ της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Εν τω μεταξύ όμως, οι πιο προσεκτικοί παρατήρησαν ότι από την επίσημη ιστοσελίδα του Τραμπ έχει αφαιρεθεί πρόσφατα, σιωπηρά, η αναφορά στο αντι-μουσουλμανικό δόγμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνιζε με μεγάλη έμφαση την εχθρότητά του προς τους πιστούς του Ισλάμ, τους οποίους θεωρεί επικίνδυνους για την ασφάλεια των ΗΠΑ που κατά βάθος μισούν κατά τη γνώμη του. Ο ίδιος ευαγγελίστηκε τον αποκλεισμό τους από τα εδάφη της Αμερικής, φαίνεται όμως ότι ήδη έχει αρχίσει να ρίχνει τους τόνους προκειμένου να αποφύγει την κατά μέτωπον, ανοιχτή σύγκρουση με εκατομμύρια Μωαμεθανούς που ζουν στις ΗΠΑ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ