ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο ο Ντ. Τραμπ - Μεγάλη ανατροπή στις ΗΠΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 π.μ. |
Μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο ο Ντ. Τραμπ - Μεγάλη ανατροπή στις ΗΠΑ
Μια μεγάλη ανατροοπή βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε σημαντικές Πολιτείες - κλειδιά και δείχνει να παίρνει το δρόμο για τον Λευκό Οίκο. Η μάχη των εκλογών δίνεται ψήφ- ψήφο και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, όμως, οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Η αγωνία βρίσκεται στο κατακόρυφο.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικράτησε στην Πενσιλβάνια, εξασφαλίζοντας τις 20 εκλεκτορικές ψήφους αυτής της Πολιτείας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες.

Η νίκη του Τραμπ στην κρίσιμη αυτή Πολιτεία του εξασφαλίζει συνολικά 264 εκλέκτορες. Χρειάζεται 270 ψήφους για να επικρατήσει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Η Δημοκρατική αντίπαλος του Χίλαρι Κλίντον έχει συγκεντρώσει 215.

Η Κλίντον θεωρούσε την Πολιτεία αυτή το «τείχος προστασίας της» και μίλησε σε μια συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το βράδυ της Δευτέρας. Οι Δημοκρατικοί είχαν εξάλλου οργανώσει το συνέδριό της στην πόλη.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κατάφερε βαρύ πλήγμα στην Κλίντον κερδίζοντας στη Φλόριντα και στη Βόρεια Καρολίνα, δύο Πολιτείες κρίσιμης σημασίας, που του εξασφάλισαν 44 εκλέκτορες.

Το αποτέλεσμα παρέμενε ακόμη αμφίρροπο έως πριν από λίγο στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν, όπου τα προγνωστικά έκαναν λόγο περί νίκης της Κλίντον, αλλά η έκβαση της ψηφοφορίας μοιάζει αβέβαιη.

Ακολουθεί ένας πίνακας των Πολιτειών στις οποίες με βάση τα μέχρι στιγμής επικρατεί κάθε υποψήφιος και του αριθμού των εκλεκτόρων που του εξασφαλίζουν:

Ντόναλντ Τραμπ (264)
Αλαμπάμα (9)
Αρκάνσας (6)
Νότια Καρολίνα (9)
Βόρεια Καρολίνα (15)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ