Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Αποκαλύψεις Γκιόλα στη Βουλή για τα δάνεια στον ΄΄Κήρυκα΄΄ του Μητσοτάκη ( βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 π.μ. | |
Αποκαλύψεις Γκιόλα στη Βουλή για τα δάνεια στον ΄΄Κήρυκα΄΄ του Μητσοτάκη ( βίντεο)
ΜΕ την κατάθεση , ως μάρτυρα, του υπεύθυνου οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μίμη Δαρειώτη, συνεχίστηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη νομιμότητα δανειοδότησης , από διάφορες Τράπεζες, πολιτικών κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κ. Δαρειώτης απάντησε σε σειρά ερωτημάτων των μελών της επιτροπής τονίζοντας , μεταξύ άλλων , ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποπληρώνει κανονικά τόκους και κεφάλαιο για δάνειο που είχε λάβει το 2002 επισημαίνοντας ότι ΄΄δεν είμαστε όλα τα κόμματα ‘ίδια, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς, γιατί αυτό δείχνει το σεβασμό μας στον ελληνικό λαό..΄΄.

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ – και μέλος της επιτροπής – Γιάννης Γκιόλας υπέβαλε στο μάρτυρα ερωτήματα αναφορικά με τα έσοδα του κόμματος από εισφορές μελών και φίλων, τη διαδικασία καταβολής των δόσεων του δανείου κλπ.

Στη συνέχεια ο κ. Γκιόλας – και σε αντιδιαστολή με τη συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ- αναφέρθηκε στην περίπτωση δανεισμού( το 2005) εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της εφημερίδας ΄΄ΚΗΡΥΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ΄΄ ( ανήκει στην οικογένεια Μητσοτάκη) που επί έντεκα ( 11) χρόνια δεν είχε πληρώσει ούτε ..ένα ευρώ ενώ η καταγγελία από την Τράπεζα που το χορήγησε έγινε στις 22 -4-16 ( !) . Τις μέρες δηλαδή που συγκροτήθηκε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όλως..τυχαίως.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ρύθμιση που έγινε ,εν τέλει, για τον εν λόγω δανεισμό προέβλεπε άμεση καταβολή 20.000 ευρώ ( δόθηκαν από τον Κων. Μητσοτάκη), 24 μηνιαίες δόσεις των 3.000 ευρώ και για τις υπόλοιπες 600.000 …νέα διαπραγμάτευση…!( πόσοι άραγε δανειζόμενοι να έτυχαν ανάλογων..διευκολύνσεων..?)

Περισσότερα στο ενδιαφέρον βίντεο που ακολουθεί…
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ