ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η ομόφωνη απόφαση στο ΦΟΣΔΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων και ο ρόλος του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 π.μ. |
Η ομόφωνη απόφαση στο ΦΟΣΔΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων και ο ρόλος του Δήμου Ερμιονίδας
 Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση τυο Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή στο ΦΟΔΣΑ για την ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ το κλίμα ήταν οξυμένο στην Συνεδρίαση του Φορέα διαχείρισης εξ´ αιτία των απόψεων του μελετητή. 

Για άλλη μια φορά οι προτάσεις Σφυρή και Λαδά οδήγησαν σε ομόφωνη απόφαση για την αποδοχή, με τις επισημάνσεις τους, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Η διαλογή στην πηγή, που ο Δήμος Ερμιονίδας έχει ξεκινήσει πρώτος είναι το μεταβατικό στάδιο, το οποίο είναι αναγκαία προυπόθεση για την ολοκληρωμένη διαχείριση. Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει καταθέσει για έγκριση μελέτη μονάδας μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων με ΔσΠ και κομποστοποίηση καθώς και ΣΜΑ(σταθμός μεταφόρτωσης)

Η λειτουργία του δεματοποιητή,ο οποίος έχει ολοσχερώς καταστραφεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν αποτελεί μέρος της μεταβατικής περιόδου. Η δημιουργία του Δημοτικού Πράσινου Σημείου, ΔσΠ, (διαλογή στη πηγή) ανακύκλωση,ανάκτηση,κομποστοποίηση και η δημιουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ(περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων) θα λύσει το πρόβλημα των Δήμων Πελοποννήσου, αρκεί η κυβέρνηση να εγκρίνει και χρηματοδοτήσει την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ και μάλιστα άμεσα, χωρίς να διχάζει τους Δήμους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ