ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Τοπικής Ιστορίας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. |
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Τοπικής Ιστορίας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»
 Εκπαιδευτικά Προγράμματα Τοπικής Ιστορίας και Περιβαλλοντικής Εκπ/σης πραγματοποιεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» για το σχ. έτος 2016-17.
Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν άλλα στους χώρους της Βιβλιοθήκης, άλλα σε ιστορικούς χώρους. Το Ναύπλιο, με τις οχυρώσεις και τα κάστρα του, την παλιά πόλη και τα ιστορικά του κτίρια είναι ένα ζωντανό εργαστήρι για την Ιστορία και το Περιβάλλον.


ΟI ΣΤΟΧΟΙ μας είναι:

Οι μαθητές να κατανοήσουν:

-την εξέλιξη ενός τόπου στο χρόνο
-την επίδραση των παραμέτρων του φυσικού περιβάλλοντος στην διαμόρφωση μιας πόλης
-την επιρροή των πολιτισμικών στοιχείων κάθε εποχής
-την αναζήτηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων για τον τόπο μας
-την συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στα πλαίσια: Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας κ.ά.), Ερευνητικών Εργασιών, Project και των Εκπαιδευτικών Επισκέψεων που εντάσσονται σε αυτά. Εκπονήθηκαν και πραγματοποιούνται από την κ. Μαρία Δοντά, Φιλόλογο, σε εθελοντική βάση. Μετά από συνεννόηση με τους/τις Υπεύθυνους/ες Καθηγητές/τριες και ανάλογα με τις ανάγκες της Μαθητικής Ομάδας μπορούν να τροποποιούνται κατά περίπτωση τα Προγράμματα και να πραγματοποιούνται είτε:

Α) Στο χώρο της Βιβλιοθήκης με προβολή, συζήτηση και συμπλήρωση Φύλλου Εργασίας ή

Β) Στο πεδίο, με επιλογή διαδρομών και συμπλήρωση Φύλλου Εργασίας

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε μικρές ομάδες μαθητών (25 ατόμων), έχουν διάρκεια μιάμιση ώρα και πραγματοποιούνται Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή Οι σχολικές ομάδες πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα που επιθυμούν, συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής, έστω και με προσδιορισμό εποχής ή μήνα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα και να τη στείλουν με fax ( 27520 27256) ή με e-mail (nafplibr@otenet.gr) μέχρι 20-12-2016 (για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων). Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν για οποιαδήποτε πληροφορία και προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα Προγράμματα και οι ημερομηνίες και ώρες υλοποίησής τους με τoν Υπεύθυνο των Εκπ/κών Προγραμμάτων κ. Πέτρο Σχοινοχωρίτη ή την κ. Ειρήνη Κοΐνη στο τηλέφωνο 27520 27256, και στο e-mail: nafplibr@otenet.gr (Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 - 15:00). Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων να προωθήσουν το έγγραφο στα σχολεία της περιοχής τους.

Η Διευθύντρια Ιωάννα Κωστοπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ