ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση «Πελοπόννησος Expo» από τον αν. Υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:55:00 π.μ. |
Εγκαινιάσθηκε η έκθεση «Πελοπόννησος Expo» από τον αν. Υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση
Η πρώτη μεγάλη περιφερειακή έκθεση «Πελοπόννησος Expo» εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση. 

Για πέντε ημέρες, η «καρδιά» της επιχειρηματικότητας θα χτυπά στην Τρίπολη, όπως είπε στην έναρξη της τελετής, ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος. Τα Επιμελητήρια όλης της Πελοποννήσου (Αρκαδίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) ένωσαν τις δυνάμεις τους και οργάνωσαν μια έκθεση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών, τουριστικών προϊόντων αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, τα είδη οικιακής χρήσεως και άλλα. 
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι με την παρουσία της τίμησε την έκθεση η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά η οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια την έκθεση «Πελοπόννησος Expo» και έκανε λόγο για ανάγκη, για σταθερότητα, ανάπτυξη και νέα κοινωνική συμφωνία. Επίσης, είπε ότι ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων από το 29 στο 20% στην επόμενη τριετία. 

Στη συνέχεια, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επιδότηση της εργασίας και να φύγουμε από την επιδότηση της ανεργίας. Με επιστολή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοινώθηκε ότι εκπρόσωπος της ΝΔ, ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης ο οποίος είπε ότι «οι πολιτικοί οφείλουμε με τις πράξεις να δείχνουμε ποιοι είμαστε και να μην μένουμε στα λόγια. Έχω τη χαρά να εκπροσωπώ σήμερα τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη που στέλνει τους θερμούς χαιρετισμούς του και τις ευχές για επιτυχία της έκθεσης. Δυστυχώς, λόγω υποχρεώσεων, δεν μπορούσε να είναι παρών. Συγχαρητήρια στα επτά επιμελητήριο για την προσπάθεια τους αυτή και ιδιαίτερα στον κ. Γιάννη Μπουντρούκα, που ήταν ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας.» 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας τόνισε ότι για πρώτη φορά όλα τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να υλοποιηθεί ένα όραμα για τη δημιουργία μίας παμπελοποννησιακής έκθεσης. «Δεν εγκαταλείπουμε, δεν μεμψιμοιρούμε, παλεύουμε για κάτι καλύτερο, για να στηρίξουμε τον τόπο μας και τα προϊόντα μας» τόνισε. 

Επιστολή έστειλε ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν παρών και έδωσε τις ευχές του για επιτυχία της έκθεσης. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Λαρσινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε., Λατομεία – Έτοιμο Σκυρόδεμα για τη σημαντική προσφορά του στην Πελοπόννησο και στην ελληνική επιχειρηματικότητα. 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης είπε ότι είναι ενθουσιασμένος και υπερήφανος «διότι αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2001, παίρνει σάρκα και οστά, ξεπερνώντας ο καθένας τα δικά του μικροζητήματα και ξεπερνώντας μία τοπικιστική αντίληψη που υπήρχε για την ανάπτυξη, φτάσαμε σήμερα σε αυτό το μεγάλο γεγονός. Το ταξίδι είναι μεγάλο είμαι σίγουρος όμως ότι εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε διότι δεν δεχόμαστε από κανέναν να προσπαθεί να μας εκπαιδεύσει στην προσπάθεια που κάνουμε. Διότι έχουμε αποδείξει ότι στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. 

Η χώρα δεν μπορεί να στηριχτεί αποκλειστικά και μόνο σε κομματικές επιδιώξεις, η χώρα χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται αποφάσεις. Το brand name «Μυθική Πελοπόννησος» ταξιδεύει σήμερα σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, ενώνοντας δυνάμεις». 

Η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι και την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα λειτουργήσει 17.00 με 22.00 και το Σαββατοκύριακο 10.30 με 22.00. Η έκθεση γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης και της Enterprise Greece.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ