ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμος Ερμιονίδας στην έκθεση Τουρισμού FILOXENIA 2016

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:49:00 π.μ. |
Ο Δήμος Ερμιονίδας στην έκθεση Τουρισμού FILOXENIA 2016
 Η φετινή έκθεση Τουρισμού FILOXENIA 2016 στην Θεσσαλονίκη ήταν κατά γενική ομολογία η μεγαλύτερη όλων των εποχών με συμμετοχή πάνω από 120 hosted buyers, τουριστικών πρακτόρων, tour operators και δημοσιογράφων από πάρα πολλές χώρες.

Ο Δήμος μας συμμετείχε στην έκθεση, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ειδικό χώρο που του παραχωρήθηκε. Στον χώρο αυτό αναρτήθηκαν 4 banners με εξαιρετικές φωτογραφίες από την περιοχή μας, προβάλλονταν σε video wall δύο video με τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής μας, ενώ σε ειδικό βάθρο τοποθετήθηκαν

διάφορα προϊόντα της περιοχής μας καθώς και μπροσούρες του Δήμου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας και το δικό μας έτυχε ιδιαίτερης προβολής δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις σ’ αυτό, που έλκυαν τους παράγοντες του τουρισμού και το κοινό.

Από πλευράς Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος κύριος Δημήτρης Σφυρής , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Άρης Δημαράκης, η Πρόεδρος Τουρισμού και Αντιδήμαρχος κυρία Κέλλη Φωστίνη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Απόστολος Λαδάς.
Ο Δήμος μας πολύ καλά οργανωμένος και προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την διοργάνωση αυτή, εκτός του περιπτέρου, είχε προγραμματίσει επιχειρηματικές συναντήσεις B2B ( business to business) με hosted buyers, τουριστικούς πράκτορες και tour operators, για να προβάλλει το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής μας.

Τόσο ο Δήμαρχος κύριος Δημήτρης Σφυρής όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Απόστολος Λαδάς συναντήθηκαν διαδοχικά και ασταμάτητα επί δύο ημέρες, σε σαράντα πέντε (45) Β2Β συναντήσεις, με παράγοντες του τουρισμού από χώρες όπως : Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία , Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ινδίες και Κίνα.

Στις συναντήσεις αυτές παρουσίασαν την περιοχή μας, τα είδη του τουρισμού που υποστηρίζουμε καθώς και τις υποδομές τουρισμού που έχουμε, με βασικό στόχο την προβολή της περιοχής μας σαν έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό, την είσοδο- άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Από τις συζητήσεις που είχαμε διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους ξένους παράγοντες του τουρισμού δεν γνώριζαν την περιοχή μας και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την γνωρίσουν και να την προωθήσουν στις αγορές τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ