ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ανίχνευση του ιού HIV στο αίμα με ένα USB

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:05:00 π.μ. | |
Ανίχνευση του ιού HIV στο αίμα με ένα USB
 Η νέα ανακάλυψη, στην οποία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο διακεκριμένος Κύπριος επιστήμονας, επιτρέπει στους οροθετικούς να ελέγχουν τα επίπεδα του ιού HIV στο αίμα με τον ίδιο τρόπο που οι διαβητικοί ελέγχουν διαρκώς το σάκχαρό τους.

Επιστήμονες του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου και της εταιρείας ηλεκτρονικών DNA Electronics, με επικεφαλής τον Γκράχαμ Κουκ, κατασκεύασαν μια μικροσκοπική συσκευή, η οποία με μία σταγόνα αίμα ανιχνεύει τον ιό μέσα σε 20 λεπτά με ακρίβεια 95% και στέλνει τα αποτελέσματα σε υπολογιστή ή smartphone.


Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η εν λόγω εξέταση γινόταν ένα μεγάλο και ακριβό μηχάνημα που έδινε το αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες. Η νέα συσκευή, που περιέχεται σε USB stick, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και σε ασθενείς που ζουν σε απομονωμένες περιοχές.

Στην ανάπτυξη του επαναστατικού τεστ συμμετείχε ο κυπριακής καταγωγής Κρις Τουμάζου, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Imperial και ιδρυτής της εταιρείας DNA Electronics.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ