ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Παρουσία των Κασάπη & Αλτούνη σεμινάριο KickBoxing του Πρωτέα στην Τρίπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 μ.μ. |
Παρουσία των Κασάπη & Αλτούνη σεμινάριο KickBoxing του Πρωτέα στην Τρίπολη
Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου στην σχολή KickBoxing του Πρωτέα Τρίπολης VelisTeam, υπό την καθοδήγηση και συμβουλές δύο πολύ γνωστών ανθρώπων του αθλήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


 Στην Τρίπολη στα πλαίσια αυτού του σεμιναρίου βρέθηκαν και δίδαξαν ο έμπειρος πρωταθλητής και προπονητής στην κατηγορία K1, Παναγιώτης Αλτούνης και ο Ελληνογερμανός πρωταθλητής επίσης στην κατηγορία Κ1, Atha Kassapis.
Ένα σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί αθλητές της περιοχής όλων των ηλικιών μαθαίνοντας σημαντικά προπονητικά στοιχεία και συμβουλές στο χώρο του αθλήματος. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για συμβουλές αυτοάμυνας στα πλαίσια του σεμιναρίου αυτού στο άθλημα του KickBoxing. Μπορεί το άθλημα του KickBoxing να αποτελεί ένα άθλημα σχεδόν άγνωστο στην Αρκαδική πρωτεύουσα, ωστόσο οι Έλληνες πρωταθλητές Κασάπης και Αλτούνης, βρέθηκαν στην Τρίπολη και στη σχολή του Ερμή Βελή και μοιράστηκαν μερικά προπονητικά μυστικά στους λίγους ακόμη, αλλά ενθουσιώδεις φίλους του αθλήματος στην περιοχή μας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα ολοκληρωμένο δίωρο πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε από το ιδανικό ζέσταμα με κατάλληλες ασκήσεις, ειδική εκγύμναση πάνω σε θεμελιώδεις κανόνες του αθλήματος και φυσικά το κυρίως μέρος με ασκήσεις πολύ σημαντικές για την βελτίωσης της τεχνικής ενός αθλητή.

Οι Παναγιώτης Αλτούνης και AthaKassapis λίγο πριν την έναρξη του σεμιναρίου μίλησαν στο «Κόντρα Επίθεση» για το άθλημα του KickBoxing, την παρουσία τους στο συγκεκριμένο σεμινάριο και τις εντυπώσεις τους από την προσπάθεια των λίγων αλλά φανατικών φίλων του αθλήματος στην Τρίπολη.
Αναφορικά με την παρουσία του στην Τρίπολη και στη σχολή του Πρωτέα Τρίπολης ο Παναγιώτης Αλτούνης τόνισε: «Βρισκόμαστε σ’ ένα πολύ ωραίο μέρος στην Τρίπολη. Το σεμινάριο αυτό έχει ως εξέλιξη τη βελτίωση των αθλητών. Είναι καλό να γίνεται σε κάθε σχολή καθώς περιλαμβάνει σημαντικές ασκήσεις κατάλληλες για τη βελτίωση της τεχνικής ενός αθλητή», ενώ συμπληρώνοντας τη σημασία αυτών των σεμιναρίων και στο πόσο μπορούν να βοηθούν τα παιδιά στην βελτίωση της τεχνικής τους πρόσθεσε: «Ανεβαίνουν επίπεδο τα παιδιά όταν έχουν φυσικά έναν καλό προπονητή στο χώρο τους όπως τον Ερμή. Η παρουσία σε τέτοια σεμινάρια επιπλέον και κάποιων έμπειρων αθλητών στο χώρο μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία των συγκεκριμένων ασκήσεων οι νεαροί αθλητές και να βελτιώσουν κομμάτια της τεχνικής τους, αλλά και στον αυτοάμυνα και να προχωρήσουν σταδιακά το επίπεδό τους».
Από την πλευρά του ο Atha Κασάπης πρόσθεσε: «Η εμπειρία που μοιράζονται τα παιδιά μέσα από αυτά τα σεμινάρια είναι πολύ σημαντική και έρχεται μέσα από την εμπειρία τη δική μου και του Παναγιώτη οι οποίες έρχονται μέσα από τους αγώνες και την αγωνιστική μας παρουσία τα τελευταία χρόνια. Η εμπειρία αυτή λοιπόν μοιράζεται στους συμμετέχοντες μέσα από τις εξειδικευμένες ασκήσεις του σεμιναρίου αυτού. Πολλές φορές μικρές λεπτομέρειες και συμβουλές στην τεχνική από έναν εν’ ενεργεία αθλητή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά έναν νεαρό αθλητή να βελτιώσει την τεχνική του».

Στο πόσο σημαντικό είναι παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοια σεμινάρια να προπονούνται παρέα με φτασμένους αθλητές ο Κασάπης δήλωσε: «Είναι σημαντικό ανάλογα και το πώς είσαι κι εσύ σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι άνθρωποι και υποχρέωσή μας είναι να μεταδίδουμε τη δική μας εμπειρία στους νεαρότερους και πιο άπειρους. Αυτό έχει σημασία και όχι να κρατάμε τα όσα έχουμε μάθει στα ρινγκ μόνο για τον εαυτό μας. Είναι πολύ σημαντική η μεταδοτικότητα για το Kick Boxing είναι άθλημα και χαίρομαι που βλέπω παιδιά που θέλουν να κάνουν αυτό το άθλημα. Αν φύγω από εδώ σήμερα και έχω καταφέρει να μεταδώσω κάτι σ’ ένα παιδί με σκοπό τη βελτίωσή του, πραγματικά εγώ θα χαρώ!»
Σχετικά με το πρώτο πράγμα που θα έλεγαν σ’ ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το KickBoxing o Atha Κασάπης είπε: «Αν υπάρχει θέληση μπορείς να κάνεις τα πάντα! Παλαιότερα εγώ ήμουν υπέρβαρος και άρχισα με το γυμναστήριο και στη συνέχεια με το kick box να βελτιώνω το σώμα μου. Μέσα από αυτή την προσπάθεια πέρασα στο αγωνιστικό kick-box συμμετέχοντας σε μεγάλους αγώνες στην Κίνα, την Κωνσταντινούπολη, στη Σερβία στον Κ1. Υπάρχει τρόπος άμα θέλεις!. Ο αθλητισμός σε κρατάει μακριά από άσχημες συνήθειες και επικίνδυνα “μονοπάτια”.», ενώ από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αλτούνης τόνισε: «Να το ρίξουν όλα τα παιδιά στον αθλητισμό. Και οι γονείς να σπρώξουν τα παιδιά τους σ’ αυτό το χώρο. Όπου και να είναι αυτό… Στο μπάσκετ, στην κολύμβηση, στο Kick Boxing ή σε άλλες πολεμικές τέχνες. Ότι άθλημα και να είναι αυτό. Είναι Υγεία ο αθλητισμός! Να πάνε τα παιδιά τους σ’ έναν καλό δάσκαλο και σ’ έναν καλό χώρο. Να γνωρίζουν ποιος είναι αυτός στον οποίο εμπιστεύονται τα παιδιά τους και από εκεί και πέρα έρχεται η εξέλιξη με λίγο θέληση».
Τέλος σχετικά με την άποψή τους για την προσπάθεια που γίνεται στον Πρωτέα Τρίπολης σ’ ένα άθλημα που ακόμη δεν είναι ευρέως γνωστό στην πόλη μας ο Παναγιώτης Αλτούνης δήλωσε: «Ο Ερμής όταν απολύθηκα από το στρατό, μου χτύπησε την πόρτα. Ήταν πιο μικρός φυσικά και μου λέει: “θέλω να με προπονήσεις”. Με είχε γνωρίσει στο facebook και είχε κατέβει στο Ναύπλιο και μου λέει θέλω να με προπονήσεις. “Πάρε γάντια και βάρα στο σάκο” του είπα για να τον δω πως ήταν. Είχα έναν σάκο και έκανα προπονήσεις στο σπίτι τότε και μετά βελτιώθηκα κι εγώ. Από εκεί και πέρα προχώρησε το όνειρό του.». Από την πλευρά του ο AthaΚασάπης είπε: «Χάρηκα πάρα πολύ για την παρουσία μου πρώτη φορά εδώ. Χάρηκα που ήρθα εδώ να μεταδώσω λίγες από τις γνώσεις μου και για το γεγονός ότι εμπιστεύτηκε η σχολή εμένα να μεταδώσω στα νέα παιδιά τις γνώσεις μου.».


Πηγή: contraepithesi.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ